Elhunyt Für Lajos volt honvédelmi miniszter

2013. október 22-én, életének 82. évében elhunyt Elhunyt Für Lajos volt honvédelmi miniszter. A  Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a politikus a budapesti Honvédkórházban halt meg.

Für Lajos 1930. december 21-én született a Vas megyei Egyházasrádócon. 1954-ben szerzett középiskolai történelemtanári diplomát. 1956. október 26-án a debreceni forradalmi bizottmány titkárává választották. Az orosz hadsereg katonái november 4-én letartóztatták, rövid időre internálták. 1956 karácsonya előtt szabadult, akkor Franciaországba menekült, és csak a következő év májusában tért haza. 1987-ben részt vett a lakitelki találkozón, az MDF alapító tagja volt. Az 1990-es országgyűlési választásokon pártja Vas megyei területi listáján szerezett mandátumot, majd az Antall- és a Boross-kormányban is betöltötte a honvédelmi miniszteri posztot. 1994 és 1996 között az MDF elnöke volt. Ezt követően kilépett a pártból, és független képviselőként tevékenykedett 1998-ig. 2007-ben részt vett a Jobbikhoz köthető Magyar Gárda megalapításában, számtalan alkalommal vett részt a később feloszlatott társaság eseményein, gárdistavatásain. 

A volt minisztert a Honvédelmi Minisztérium saját hallottjának tekinti. Családja kérésére szűk családi körben helyezik örök nyugalomra. A jobboldali pártok, a kormányon lévő Fidesz, a Jobbik és az MDF utódja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség közleményben fejezte ki részvétét.

Mészáros Márton

Für Lajos honvédelmi miniszter (1930-2013)

Für Lajos volt honvédelmi miniszter (1930-2013)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: