Ferenc pápa pénzt küld a fülöp-szigeteki tájfun károsultjainak

Ferenc pápa 150 ezer dollárt (33 millió forint) küld a Fülöp-szigetek középső részén végigsöprő Haiyan tájfun károsultjainak megsegítésére – jelentette be a Vatikán 2013. november 11-én.

Az idén megválasztott katolikus egyházfő a pápa jótékonysági tevékenységét lebonyolító Cor Unum vatikáni karitatív szervezeten keresztül juttatja el a pénzadományt a rászorulóknak. A segélyt a tájfun által a legsúlyosabban érintett térségek helyi egyházi szervezetei között kerül szétosztásra, és az otthonukat elvesztett emberek megsegítésére fogják fordítani. Előző napon Ferenc pápa imára hívta fel a hívőket a Fülöp-szigeteki tájfun áldozataiért, és segítségnyújtást kért tőlük.

A Haiyan tájfun november 8-án csapott le a Fülöp-szigetekre, súlyos pusztítást eredményezett a szigetországban, 630 ezer ember otthona romba dőlt, vagy megközelíthetetlenné vált. A hatóságok eddig 942 ember halálát erősítették meg, és 275 embert nyilvánítottak eltűntnek. Később a kormány becsléseire hivatkozva a hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy tízezer halálos áldozata is lehet a tájfunnak. A vihar meggyengülve Vietnamban és Kínában már nem okozott súlyos károkat, ott háztetőket rongált meg, és fákat csavart ki.

Mészáros Márton

Ferenc pápa imádkozik

Ferenc pápa imádkozik

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: