Bármelyik percben meghalhat Mandela

Újfent súlyos egészségügyi panaszok közepette ápolják Nelson Mandela Nobel-békedíjas volt dél-afrikai elnököt, lánya szerint a legendás szabadságharcos immáron végső harcát vívja – jelent meg a dél-afrikai közmédiában 2013. december 4-én.

A 95 éves Nelson Mandela szeptemberben hagyhatta el a johannesburgi kórházat, ahol közel három hónai ápolták makacs tüdőfertőzéssel, amely az ő életkorában az esetek javában halálhoz vezet. A Dél-Afrikát 1994 és 1998 között vezető politikus állapota kritikus, de stabil a hivatalos állami jelentés szerint, azonban ex-felesége múlt hónapi kijelentése szerint Mandela már nem tud beszélni a torkában lévő csövektől. Hivatalosan továbbra is azt mondják a volt politikusról, hogy állapota kritikus, de stabil.

Mandela leánya, Makaziwe Mandela a helyi közmédiának azt nyilatkozta, hogy édesapja “még velünk van, erős, és bátor.” Több dél-afrikai egyházközösség virrasztást és közös imádkozást szervez a népszerű elnök felépülésérért, illetve a kegyes halálért, akárcsak a nyár folyamán tették, amikor szintén élet-halál között lebegett.

Mészáros Márton

Nelson Mandela dél-afrikai elnök és Ryan Giggs walesi labdarugó (Archív felvétel)

Nelson Mandela dél-afrikai elnök és Ryan Giggs walesi labdarugó (Archív felvétel)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: