Három dimenzióban Mátyás budai vára

2013. december 4-én nyílt meg a Budai Várban lévő Nemzeti Táncszínház épületében a 3D Past mozi, amelyben negyedóránként kerül levetítésre az a térhatású kisfilm, amely 1490-ben játszódik a budai királyi palotában. A történelmi időutazás több ezer látogatót vonzott már az első héten.

A film előzetese

A közel negyedórás 3D-s filmet a Budapesti Műszaki Egyetem és a Szabadkai Főiskola tíz diákja készítette, céljuk az volt, hogy bemutassák milyen lehetett a vár Mátyás király halálának évében, 1490-ben. Hunyadi Mátyás királlyá választása a budai várnál volt, és az uralkodása alatt a budai és visegrádi udvara az európai reneszánsz egyik központjává vált. A filmben megjelenő tanulmányok, korabeli illusztrációk segítségével létrejött várkép a mai kor embere számára szinte teljesen elképzelhető, ugyanis az elmúlt századokban a királyi palota külleme alapos változásokon ment keresztül.

Az újgenerációs moziban 1500 forintért lehet megtekinteni a filmet, általános iskolai csoportok számára pedig 400 forintért kaphatóak a jegyek.

Mészáros Márton

Így nézhetett ki a budai vár 1490-ben

Így nézhetett ki a budai vár 1490-ben

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: