Hétszer erőszakoltak meg egy indiai nőt

A 2012. december 16-án Újdelhiben elkövetett csoportos nemi erőszak egyéves évfordulóján újabb indiai nőt erőszakoltak meg, tudósít a bűnügyről a BBC brit közszolgálati csatorna. A karácsony estén történt erőszakban most egy 21 éves nő az áldozat.

A fiatalasszonyt az indiai Pondicherryben hét férfi erőszakolta meg, két különböző banda tagjai. Az első, háromtagú csoport akkor támadta meg a nőt, amikor rövid időre egyedül maradt a kikötő egyik utcáján, de a társaságból csupán egy férfi becstelenítette meg. A banda tagjai később összetűzésbe keveredtek egy másik csoporttal, melynek tagjai ismét kipécézték az áldozatot, akit egy félreeső helyre hurcoltak, majd ott hatszor megerőszakolták.

Az áldozatot azóta kórházban ápolják, állapota stabil. A rendőrség kezdetben nem kívánt foglalkozni az üggyel, ezzel kapcsolatban két rendőrt felfüggesztettek. Jelenleg tíz gyanúsítottat tartanak előzetes letartóztatásban, ők mind beismerő vallomást tettek. Az újabb csoportos nemi erőszak azért kelt különösen nagy felháborodást a szegénység sújtotta Indiában, mert szinte napra pontosan egy éve annak, hogy egy újdelhi buszon csoportosan megerőszakoltak, megvertek, majd kidobtak a mozgó buszból egy diáklányt, aki később belehalt sérüléseibe. Az eset milliós tüntetéseket váltott ki, és az ügy hatására szigorították a szexuális bűncselekmények büntetését.

Mészáros Márton

Tüntetés a nemi erőszak ellen Indiában

Tüntetés a nemi erőszak ellen Indiában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: