Húsznál is többen haltak meg az amerikai ítéletidőben

Visszavonulóban van Kanada felé a sarkvidéki hideg az Egyesült Államokból, de január végén újabb erős lehűlés várható – tudatta az amerikai meteorológiai szolgálat 2014. január 8-án, hat nappal az ítéletidő kezdetét követően.

A rendkívüli hidegben az elmúlt három napban 21-en vesztették életüket az Egyesült Államokban. A legtöbb áldozat hajléktalan volt, öt ember hólapátolás közben esett össze, az elhunytak között van egyéves és kilencven esztendős is.

A hőmérséklet olyan mértékben hűlt le, hogy január 7-én már mind az ötven tagállamban fagypont alá esett a hőmérséklet, még Hawaiion is. Pillanatnyilag Duluthban és Minnesotában -34-32 Celsius-fok között van az időjárás, de ez is 11 fokos felmelegedést jelent az előző naphoz képest. A rendkívüli időjárás miatt 18 ezer repülőjáratot kellett törölnie, a földgázfogyasztás pedig minden korábbi rekordot megdöntött az Egyesült Államokban.

A meteorológiai előrejelzés szerint két napon belül megindul a hőmérséklet felmelegedése: még eddig egy nap során mínusz 30 fokot süllyedhetett a hőmérséklet, most ennyit emelkedhet majd. Az ítéletidő tényleges 187 millió lakost érintett az Egyesült Államokban.

Mészáros Márton

Rekordhideg az Egyesült Államok tagállamaiban

Rekordhideg az Egyesült Államok tagállamaiban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: