Milliók érkeznek Rómába a szentté avatásra

Körülbelül 800 ezer-1 millió főre becsülik az április 27-i kettős szentté avatásra érkező hívők számát – jelentette be az olasz főváros rendőrsége. Ferenc pápa egyszerre avatja szentté az 1958 és 1963 között hatalmon lévő XXIII. János és az 1978-től 2005-ig a Vatikán fejeként tevékenykedő II. János Pál pápát.

A szentté avatás nemzetközi esemény lesz, a turisták által amúgy is szép számmal látogatott Rómába erre a hétvégére legkevesebb 800 ezer hívőt várnak, azonban ez a szám a becslések szerint elérhető, és átlépheti az 1 millió főt is. Giuseppe Pecoraro római prefektus szerint, ha a húsvét napjaiban Rómában tartózkodó turistákat is figyelembe veszik, akár 3 milliót is elérheti a római tömeg száma.

A vallási ceremónia ideje alatt a Rómában szolgálatban levő nyolcszáz rendőr és csendőr munkáját további mintegy két és fél ezer kollégájuk fogja segíteni. A zarándokokat továbbá az olasz polgári védelem 2600 tagja és 250 tűzoltó is segíti. A fokozott felügyelet miatt a Vatikán teljes környékét gyalogos övezetnek minősítették, és május 4-ig lezárják a forgalom elől a Róma központjában levő sugárutat is a Velence tér és a Colosseum között.

A szentté avatásra 54 ország 61 delegációját várják, 19 állam- és 24 kormányfő érkezik, köztük uralkodók és trónörökösök is.  Az eseményt közel húsz ország 3D-s közvetítésben szemlélheti televízión, és az előrejelzések szerint 2,5 milliárd ember követi televízión keresztül az ünnepséget.

Mészáros Márton

II. János Pál pápa (1920-2005)

II. János Pál pápa (1920-2005)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: