Agyvérzést kapott Jaruzelski tábornok

Agyvérzést kapott Wojciech Jaruzelski lengyel tábornok, Lengyelország egykori államfője – közölte a varsói katonai kórház parancsnokhelyettese 2014. május 12-én. A 91 éves ex-politikus évek óta betegeskedik.

Jaruzelski tábornok állapotát az orvosok a múlt hét végén még kielégítőnek mondták, és azt tervezték, hazaengedik kéthetes kórházi ápolását követően – mondta el Grzegorz Kade ezredes. A varsói katonai kórház parancsnoka hozzátette, az agyvérzés vasárnap este történt, de az orvosok gyorsan beavatkoztak, így Jaruzelski már a kórház ideggyógyászati részlegében lábadozik.

A volt lengyel államfő két hónap múlva, július 6-án ünnepli 91. születésnapját. Évek óta szenved a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos betegségben, limfómában. A tábornok nevéhez fűződik a hadiállapot kihirdetése 1981. december 13-án. 1985–1989 között az Államtanács, 1989–ben a Lengyel Népköztársaság, 1989–1990 között a III. Lengyel Köztársaság elnöke volt. Az 1990-es lengyel rendszerváltás után távozott a politikai élettől. Legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy felesége benyújtotta a válási kérelmet ellen, miután elmondása szerint rajtakapta férjét az ápolónővel.

Mészáros Márton

Wojciech Jaruzelski lengyel tábornok

Wojciech Jaruzelski lengyel tábornok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: