Négy új bemutató a Karinthy jövő évadjában

Sztárszínészek szereplésével prózai és zenés műveket mutat be a Karinthy Színház következő évadjában – jelentette be a budai teátrum 2014. május 25-én.

A 33. évadját ősszel kezdő Karinthy Színház a jövő évad első bemutatóját szeptember 19-én tartja: a Jászai Mari-díjas Verebes István rendezésében a Whisky esővízzel című zenés komédiát mutatják be. A vígjátékban többek között Pápai Erika, Lorán Lenke, Csomor Csilla, Csoma Judit, Végh Judit és a Komáromi Jókai Színház tagjaként Budapesten most debütáló Szvrcsek Anita szerepel.

Az első magyar magánszínház következő bemutatója szintén zenés komédia lesz, október 31-én a Nyitott ablak című művet mutatják be. A darab az első világháború előtti világba kalauzolja a nézőt olyan szereplőkkel, mint Egri Kati és Dányi Krisztián. A Nyitott ablak-ot Karinthy Márton, a színház alapító-igazgatója rendezi.

Hunyady Sándor Aranyifjú című bűnügyi történetét december 5-én tűzi műsorra a színház, az előadást pedig a Karinthy Színházban rendezőként most debütáló Benedek Miklós Jászai Mari-díjas színész jegyzi. A nagysikerű darabban két Kossuth-díjas színész, Margitai Ági és Gálvölgyi János is játszik, akárcsak Kovács Patrícia, vagy éppen a Színház- és Filmművészeti Egyetemen most végzett Rada Bálint. A színház következő – egyben utolsó tervezett – bemutatója Zsolt Béla Nemzeti drogéria című aktuális közéleti témát boncolgató előadása lesz Balikó Tamás rendezésében Lukács Sándor, Csomós Mari, Harkányi Endre, Szamosi Zsófia, Száraz Dénes főszereplésével.

Karinthy Márton rendező elmondta: célja, hogy minél színesebb előadások születhessenek – gondolva több fajta nézői igényre. Az igazgató egyúttal azt is elárulta, repertoáron maradnak a színház korábbi sikerei: a Tanár úr, kérem!, a Szent Péter esernyője, a Klotild néni, Az ördög, a Te csak pipálj, Ladányi és Karinthy Ferenc Nők című komédiája, amelyet a szerző fia, Karinthy Márton adaptált.

Mészáros Márton

Fésűs Nelly színművész köszöntése a Karinthy Színház színpadán

Fésűs Nelly színművész köszöntése a Karinthy Színház színpadán

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: