Kim Dzsong Un megölése miatt háborog Phenjan

Tovább szíthatja az ellenséges indulatokat az egymással amúgy is hadilábon álló Észak-Korea és az Egyesült Államok között az a film, amelyben Seth Rogen és James Franco parodizálja ki az elszigetelt diktatúrát.

Evan Goldberg kanadai filmrendező előszeretettel dolgozik gyermekkori barátjával, Seth Rogen amerikai színész-forgatókönyvíróval. Új filmjük, a The Interview című akciókomédia arról szól, hogy egy híres producer és egy népszerű talkshow műsorvezetője lehetőséget kap arra, hogy exkluzív interjút készítsen az észak-koreai diktátorral, Kim Dzsong Unnal, de a nemzetbiztonság megkéri őket, hogy hazafiasságból öljék meg a kegyetlen zsarnokot. A film meglehetősen sötét képet fest a diktatúrában senyvedő Észak-Koreáról, és az apjától, a néhai Kim Dzsong Il diktátortól megörökölt tejhatalommal „kormányzó” Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőről, akit nevén neveznek a produkcióban.

A közelmúltban bemutatott filmelőzetes után az észak-koreai külügyminisztérium mélységes felháborodását közölte a film kapcsán, és azzal fenyegetőzött, amennyiben az amerikai kormány nem akadályozza meg a vígjáték bemutatását, “komoly” és “könyörtelen” megtorlásra számíthat Phenjantól. Az észak-koreai minisztérium szóvivője szerint országa hadüzenetként tekint a rájuk nézve bántó filmre, amelyet „vakmerő amerikai provokatív őrületnek” titulált. A filmet 2014. október 10-én mutatják be Amerikában.

Habár sajtóhírek szerint Észak-Korea megpróbálja rendezni az ellenséges viszonyát Dél-Koreával, az ország az elmúlt napokban két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a tengerre, amely néhány nap alatt már a hetedik phenjani kilövés.

Mészáros Márton

James Franco és Seth Rogen amerikai színészek a The Interview című film egyik jelenetében

James Franco és Seth Rogen amerikai színészek a The Interview című film egyik jelenetében

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: