A legszegényebbekkel találkozott Ferenc pápa

Ferenc pápa egynapos látogatást tett a dél-olaszországi Molise régióban, ahol a legmagasabb a munkanélküliség egész Olaszországban. Az egyházfő nélkülözőkkel ebédelt.

A munkahelyteremtést problémájáról beszélt a Vatikánból háromórás út során az olaszországi Molise régióba látogató Ferenc pápa. A 77 éves egyházfőt pápamobillal vitték körbe Campobassóban, ahol ezrek várták. Ferenc pápa itt nélkülözőkkel találkozott, akik meghívták a közösségi ház menzáján lévő egyenebédre is. A szentatya az általa celebrált misén a munkahelyteremtés fontosságáról beszélt és azt kérte, hogy a vállalkozók és a munkavállalók kössenek egyezséget. Mindezek mellett Ferenc felszólalt a vasárnap szabadnapnak hagyása mellett, kiemelve, hogy a hét utolsó napján egy igaz kereszténynek, egy családos személynek nem szabadna dolgoznia, ugyanis az a nap a családé, a barátoké, a pihenésé, a hívők számára pedig a “vallás napja.”

Az egyházfő a nap során Iserniában rabokkal és beteg emberekkel találkozott, és aláírt a tömegben egy életéről szóló könyvet is, amire ritkán van példa.

Mészáros Márton

Ferenc pápa könyvet ír alá az olaszországi Campobassóban 2014. július 5-én

Ferenc pápa könyvet ír alá az olaszországi Isernában 2014. július 5-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: