Csak a halál választ el

Akárcsak a mitológia idős pár, Philemon és Baucis, akik azt kérték a náluk vendégeskedő Zeusztól, hogy együtt halhassanak meg, úgy egymás kezét fogva hunyt el egy amerikai házaspár. A szerelmesek unokája, Melissa Sloan számolt be a megható hírről, írja a Daily Mail brit újság 2014. augusztus 4-én.

A 90 éves Don Simpson és a felesége, a 87 esztendős Maxine hatvankét esztendőn át voltak házasok. A kaliforniai Bakersfieldben élő pár hatvanvalahány évvel korábban egy bowling klubban találkozott először, és az övék szerelem volt első látásra. Kiegyensúlyozott kapcsolatuk során a városka mintapolgárai lettek, szabadidejükben pedig beutazták az egész várost. Két héttel ezelőtt Don combnyaktörést szenvedett, de néhány napon belül unokája, Melissa lakásába kellett szállítani, hogy újra együtt lehessen párjával, az évek óta rákkal küzdő Maxine-nel, mert felesége távolléte miatt rohamosan romlott az állapota. A pár végül négyórás különbséggel halt meg 2014. július 21-én, miközben egymás mellett feküdtek.

Hasonló esetre már volt példa az utóbbi években: tavaly júliusban hetvenöt évnyi házasság után hunyt Helen és Les Brown, a feleség halála után huszonnégy órán belül szenderült örök álomra a férj. Igazi, sallangmentes szerelemek vannak még a világon.

Mészáros Márton

Don és Maxine Simpson unokájuk kaliforniai lakásában 2014. júliusában

Don és Maxine Simpson unokájuk kaliforniai lakásában 2014. júliusában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: