Lauren Bacall előtt tiszteleg a Broadway

Kialudtak a híres amerikai Broadway fényei Hollywood aranykorának egyik utolsó nagy sztárja, Lauren Bacall amerikai színésznő emlékére 2014. augusztus 15-én. A legendás művésznő 89 éves korában a hét elején hunyt el agyvérzés következtében.

Augusztus második hete két színészhalállal indult: augusztus 11-én kaliforniai otthonában Robin Williams Oscar-díjas amerikai színész vetett véget önkezével életének. A 63 éves filmsztár súlyos drog- és alkoholproblémákkal küzdött, az utóbbi időben depresszióban és kezdődő Parkinson-kórban szenvedett, amelyről csak családját értesítette. Mindezek mellett a szerethető karakterek komikus megformálójának életében anyagi problémák is felléptek. Robin Williams halála után New York színházi negyede is megemlékezett a művészről, egy perc erejéig elsötétültek a Broadway fényei a sztár emlékére.

Bacall szerenádot ad Leonard Bernstein amerikai zeneszerzőnek 1988-ban

Egy nappal Williams után hunyt el New York-i otthonában agyvérzés következtében Lauren Bacall legendás amerikai színésznő, Humphrey Bogart amerikai színészlegenda egykori felesége. Az eredetileg modellként dolgozó, 174 centiméter magas szépség búgó erotikus hangjával és topmodelleket megszégyenítő külsejével hamarosan Hollywood vezető színésznője lett azt követően, hogy 1944-ben megkapta élete első szerepét későbbi férje oldalán. A színészházaspár később tucatnyi filmben játszott közösen, amelyek mind kasszasikerek lettek. A film noir műfajának koronázatlan királynője játszott a Broadwayon is, nagysága előtt tisztelegve a New York-i Times Square több kivetítőjén tűnt fel a képe a neve és születési dátuma és halálozási dátuma mellett.  “A legendákat minden a múlthoz köti, a jelenhez viszont semmi.” – vallotta a színésznő, akinek karrierje hetven évet ívelt át.

Az 1924-ben született híres színészek közül már csak az énekesnőként is népszerű Doris Day és Eva Marie Saint él. Utóbbi a szintén 24′-es születésű Marlon Brando oldalán A rakparton című filmben nyújtott alakításáért érdemelte ki az Oscar-díjat 1955-ben.

Mészáros Márton

Humphrey Bogart amerikai színész és későbbi felesége, Lauren Bacall amerikai színésznő

Humphrey Bogart amerikai színész és későbbi felesége, Lauren Bacall amerikai színésznő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: