Ikrek lesznek a monacói trónörökösök

II. Albert monacói uralkodó herceg hitvese, Charlene hercegné ikreket vár, erősítette meg a sajtóban megjelent találgatások igazságtartalmát a hercegi udvar 2014. szeptember 12-én.

A Monacói Hercegség 56 éves uralkodója, II. Albert és nála húsz esztendővel fiatalabb egykori olimpiai bajnok úszónő felesége, Charlene hercegné 2011-ben házasodtak össze, azóta pletykálnak arról, hogy a herceg többek között azért vezette oltár elé kedvesét, hogy legitim örököse születhessen, így halála után nővére, Caroline hercegnő és gyermekei helyett saját utódja örökölje a Grimaldi-ház hétszáz éves múltra visszatekintő trónját. Albert herceg korábbi házasságon kívüli kapcsolataiból már két gyermeke született, egy 22 éves leánya és egy 10 esztendős fia van, akik nem vele élnek.

A monacói palota közleménye a kettős gyermekáldás bejelentésekor nem tért ki arra, hogy mesterséges megtermékenyítés segítségével esett teherbe a hercegné. Amennyiben így van, a születendő baba lesz az első koronás fő, aki lombik programmal jött világra. Már maga az ikrek születése, sajátos helyzet elé állítja a monarchiát, ugyanis a hercegség alkotmányának 10. cikkelye szerint a primogenitúra értelmében a fiúgyermekek élveznek elsőbbséget. Amennyiben Charlene hercegné két fiúgyermeknek ad életet, az elsőszülött lesz a trónörökös, két kis hercegnő születése esetén ugyanez a forgatókönyv játszódik le, csupán azzal a különbséggel, hogy a lány csak addig lehet trónörökös, míg fiúutódja nem születik az uralkodónak.

Mészáros Márton

II. Albert monacói herceg és Charlene hercegné

II. Albert monacói herceg és Charlene hercegné

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: