A magyarok csak az anyanyelvükön beszélnek

Egy friss felmérés szerint a magyar felnőttek háromnegyede nem beszél semmilyen idegen nyelvet. Ez messze alul múlja a többi országot, az Eurostat felmérésének másik sereghajtó országában, Portugáliában „csak” a lakosság fele nem tud megszólalni az anyanyelvén kívül másként. Viszont egyre több magyar tanul kínaiul, japánul és oroszul.

Egy hozzászólás to “A magyarok csak az anyanyelvükön beszélnek”

  1. Anka Says:

    hát komolyan mondom, szívesen javítanám a statisztikát, mert ha megtehetném, semmi mást nem tanulnék a világon, csak nyelveket. de persze ebben a rohanó kapitalista világban egy ember nem élhet anélkül, hogy dolgoznia ne kelljen, ezért szerintem ez majd csak ilyen nyugdíjas hobbivá töpörödik.

    volt egyszer egy mat-fiz-kém koreptanárom, a Pista bácsi, akkora ész volt az öreg, nem csak mat-fiz-kém területen, hanem pl. nyelvekén. frankón mondom, beléptél a tanulószobájába, és a könyvespolc (faltól falig) tele nyelvkönyvekkel. angol,német,francia,spanyol,olasz,orosz még hagyján, de horvát, szlovák, lengyel, holland, finn stb. a kedvencem: izlandi nyelvkönyv 🙂 és nem csak dísznek voltak kint, hanem ha nemis beszélte folyékonyan, de olvasni mindegyiken tudott. (mondjuk persze volt ideje rá az öregnek 😀 de sztem ez akkoris elismerésre méltó)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: