Mozi ajánló – Chéri

Nagy várakozás előzte meg februárban, az 59. Berlini Fimfesztivál egyik versenyfilmjének, a Chérinek a bemutatóját, melyet Stephen Frears rendezett, aki olyan remekműveket tett le az asztalra, mint a Veszedelmes viszonyok (1988), A gonosz csábítása (1996), a Pop, csajok satöbbi (2000) vagy  A királynő (2006), melyért a címszereplő Helen Mirren még Oscar-díjat is kapott.

A Chéri című angol-német-francia koprodukcióban készült romantikus film az első világháború 1914-es kitörése előtt, Franciaország fővárosában, Párizsban játszódik, ahol a bonyolult szerelmi történet főhőse Lea, a visszavonult kurtizán, aki beleszeret az ifjú Chéribe, a nő kiöregedett barátnőjének és riválisának egyetlen fiában, azonban kapcsolatuk nem tarthat örökké, hisz a pár között 26 év korkülönbség van. Hat hosszú év után Chéri anyja titokban esküvőt szervez fiának egy másik kurtizán lányával, aki csinos és fiatal. Lea és Chéri mire ráébred, mennyit jelentenek egymásnak, már túl késő: az események visszafordíthatatlanak, így a fiatal fiú önkezűleg vet véget életének. A film mondanivalója az, hogy el kell engedni a múltat és át kell lépni a következő életszakaszba.

A film címszereplője, Chéri alakítója az a Rupert Friend brit színész, aki 2005-ben a Büszkeség és balítélet forgatásán összejött a szépséges Keira Knightley-val, és akivel azóta is egy párt alkotnak. Friend alakítása gyakran túljátszott, és ellenszenvet vált ki a nézőből.

Leát, az öregedő kurtizánt pedig a mai napig csodálatos Michelle Pfeiffer játssza (akin azért fogott az idő vasfoga, de még mindig nagyon szép), akinek alakítása egyszerűen ragyogó!

A tájak gyönyörűek, az operatőr tökéletes munkát végzett. Pfeiffer most is, mint mindig tökéletesen megoldja a ráruházott feladatot (mely akár a jutalomjátéka is lehetne).  Megindítóan játssza el a saját korát, a saját öregedését. Szomorú és megrendítő film, amit mindenkinek látni kell!

6 hozzászólás to “Mozi ajánló – Chéri”

 1. kelemenmarc Says:

  Sajnos még nem láttam, azt sajnálom, hogy Michelle elveszítette az esélyét az Oscarra, egyszerűen már esélyesként sem tartják számon.

 2. meszarosmarton Says:

  Ezt én is nagyon, a másik pedig az idő múlása: szörnyű látni egy ilyen gyönyörű nőt így megöredve.

 3. re Says:

  Én se láttam még ezt a filmet, de mivel nem sokat írnak róla és nincs is nagy promója nem hinném, hogy nagy film lesz belőle, de ettől még lehet jó film.

 4. Ági Says:

  Szép film.

 5. kelemenmarc Says:

  Abszolút nagy csalódás. Michelle egyenesen pocsék volt.

 6. meszarosmarton Says:

  A pocséktól messze volt, saját magához képes jó volt. Nem vele volt a baj, amúgy szegény nagyon megöregedett… 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: