Madonna a brit uralkodó családról készít filmet

Madonna még csak 51 éves, de eddigi, lassan 31. éve tartó pályafutása alatt számos Grammy-díjat valamint egy Golden Globe-díjat zsebelt be, most pedig bejelentette, hogy a 2008-as Mocsok és bölcsesség (Filth and Wisdom) című filmje után második nagyjátékfilm-rendezésére készül. A W.E. munkacímet viselő film a brit királyi család egyik híres botrányát dolgozza fel, a nőcsábász VIII. Edward (1894-1972) angol király ügyét, aki az 1930-as években beleszeretett egy Wallis Simpson (1896-1986) nevű kétszeresen elvált amerikai nőbe, akinek néhány hónappal az 1936. január 20-án történt trónra lépése után meg is kérte a kezét. Mivel az anglikán egyház ellenzi a válás utáni újraházasodást, a 40 éves uralkodónak választania kellett szerelme és a trón között, és ő az előbbit választotta, lemondva a 12 hónapig tartó uralkodásáról. Döntését valószínűleg nem bánta meg, mert Windsor hercegeként vígan, fényűzésben és pompában élte tovább az életét, és 77 éves korában bekövetkezett halálig együtt maradt szerelmével.

1936-ban készült kép VIII. Edward brit királyról, aki 1936. január 20. és 1936. december 11. között Nagy-Britannia, és Írország királya, valamint India császára volt

Wallist valószínűleg az idén Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő, Vera Farmiga formálja majd meg, a király szerepére pedig az ír Ewan McGregort szerződtették le. Érdekes egybeesés, hogy most készült el Colin Firth főszereplésével a The King’s Speech című film , amely VIII. Edward öccséről, II. Erzsébet brit királynő beszédhibás édesapjáról, VI. György királyról (1895-1952) szól, aki Edward lemondása után lépett trónra és egészen 1952-ig uralkodott.

A film forgatása a tervek szerint nyáron zajlik majd Londonban, Franciaországban és New Yorkban.

Madonna amerikai énekesnő, a "Pop Nagyasszonya"

2 hozzászólás to “Madonna a brit uralkodó családról készít filmet”

  1. re Says:

    Mostmár látom, ha a történelemmel gondom van kihez kell fordulnom…

  2. meszarosmarton Says:

    Köszönöm 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: