Mozi ajánló – Robin Hood

Sose kételkedtem abban, hogy Ridley Scott rossz rendező lenne, hisz az csak profi lehet, aki olyan filmremekeket tudott rendezni, mint a Szárnyas fejvadász, a Thelma és Louise, az 1492 – A Paradicsom meghódítása, vagy netán a monumentális Gladiátor, azonban a Robin Hoodal bebizonyította, hogy a mai napig, 73 évesen is élvonalban van.

Sokaknak megdöbbentő, hogy miért a 45 éves, ausztrál Russell Crowe-nak kellett eljátszania a Sherwoodi erdő hősét, hiszen korábban a 29 éves Errol Flynn (Robin Hood kalandjai, 1938) és a 36 esztendős Kevin Costner (Robin Hood, a tolvajok fejedelme, 1991) alakította a “tolvajok fejedelmét”. De Sean Conneryról se feledkezzünk meg, aki Audrey Hepburn oldalán az 1976-ban bemutatott Robin és Mariannban csak egy évvel volt idősebb Crowe-nál, azonban az a film az “öreg” Robin Hoodról és a haláláról szólt. Viszont ez az új Hood adaptáció minden eddiginél sokkal jobb, pörgősebb, látványosabb és lendületesebb lett. Úgylátszik Ridley Scott, aki Hollywood legsikeresebb brit rendezője a Robin Hooddal, a Gladiátor rekordjait szeretné megdönteni.

Russel Crowe és Cate Blanchett a Robin Hood című film egyik jelenetében

A mindenki által közismert “elvesz a gazdagoktól, és a szegényeknek ad” történetet most nem részletezném, de annyit elárulnék, hogy ezúttal kicsit eltérő mesét kapunk, amelyben Robin korai éveiről, származásáról, jelleméről és szerelmi életéről is megtudhatunk pár érdekes információt. Az 1200 statisztát igénylő, Walesban forgatott, félelmetesen jól kivitelezett csatajelenet pedig maga tökély.

Russel Crowe a Robin Hood című film egyik jelenetében

Egyértelmű, hogy az egész filmet az igazán tehetséges Oscar-díjas Russel Crowe, az alkotás címszereplője viszi a hátán, akinek ebben a moziban nem csak a kisportolt felsőtestét, hanem lenyügöző lovaglási képességeit is megcsodálhatják a nézők. Az intelligens és büszke Lady Mariont az ausztrál és az Amerikai Filmakadémia által szintén elismerést Cate Blanchett alakítja. A színésznő sosem tartozott a kedvenceim közé, de el kell ismernem, hogy ő is nagyon profi, bár én egy csinosabb és fiatalabb hölgyet találtam volna a szerepére.

Cate Blanchett és Russel Crowe a Robin Hood című film egyik jelenetében

A Sherlock Holmesban is bizonyító Mark Strongnak megint csak jól áll a gonosz szerepe Sir Godfreyként, Oscar Isaac János angol királyt (1167-1216) kitűnően játssza, akárcsak a bátyát, Oroszlánszívű Richárdot életre keltő színész, és az édesanyját, Aquitániai Eleonóra angol királynét (aki előbb a francia király hitvese volt) megformáló legendás Eileen Atkins és a 80 éves Max von Sydow is hihetlen profizmussal játssza a vak, törékeny aggastyánt, aki bátor harcosként veszti életét.

A film mottója az egész filmet jellemzi: “Lázadjatok még a bárányokból oroszlánok lesznek!”. Aki nem érti ezt, annak nem érdemes megnéznie a filmet se.

Russel Crowe a Robin Hood című film egyik jelenetében

5 hozzászólás to “Mozi ajánló – Robin Hood”

 1. kelemenmarc Says:

  Héj 😀 Cate-nel nincs jobb 😀

  Szép kritika.

 2. meszarosmarton Says:

  Hogy ne lenne nála jobb 🙂 Köszi a dicséretet. A mi kis játékunkkal mi a helyzet, mikor teszed fel a blogra? 😀

 3. kelemenmarc Says:

  De azért remélem amellett, h Angelina fan vagy tudod, h közelébe sincs Cate-nek színészileg. Mint nő, nekem Angie sokkal jobban bejön, mint színésznő úgy pedig messze nem ér el Balnchettig. Blanchett összes alakítása tetszett, Jolie pedig össz-vissz csinált élete során 4-5 jó filemet, a többi meg pocsék 😀

 4. meszarosmarton Says:

  Igen tudom, de Angee se rossz, viszont 1000szer jobb nő Catenél 🙂

 5. kelemenmarc Says:

  Túlzás, hogy ezerszer, de jobb, az tény. 😀 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: