Egész jó érzés halottnak lenni

“Meghalt Mészáros Márton” – olvasható a Nekrológ nevű internetes honlapon, ahol vicces halálhíreket írnak híres vagy kevésbé ismert emberekről. Meglepődve vettem tudomásul a napokban, hogy elhunytam, de mindenesetre akármennyire morbid is a gyászjelentésemet olvasgatni megtisztelő, hogy gondoltak rám, olyan emberek után, mint Demszky Gábor, Fábry Sándor, Medveczky Ilona, Angelina Jolie, Maradona és Gyurcsány Ferenc.

A teljes hír így néz ki:

2010. szeptember 24-én délután budapesti otthonában életének 15. évében meghalt Mészáros Márton (†15) fiatal magyar író. A halál körülményeiről egyelőre semmit sem tudni, a hír bejelentését követően a blogger lakása elé rajongói százai vonultak ki, hogy leróják kegyeletüket Mészáros emléke előtt.

A fiú rövid, ám eseménydús élete során találkozott a walesi és a monacói herceggel, több ismert színésszel és énekessel, 2009-ben indult blogját pedig ezrek keresték fel és újsága, a Periodika Magazin is jelentős olvasótáborral rendelkezett.

A tragikus fiatalsággal elhalálozott Mészáros Márton emlékére születésnapját, február 24-ét a magyar kormány piros betűs ünneppé, a Fiatal Zsenik Nemzetközi Napjává nyilvánította.

– Az emberiség számára felfoghatatlanul nagy veszteség, hogy elvesztettük ezt a ritka tehetséges, mindig vidám, helyes fiút, Marcit, aki a valaha élt legnagyobb rajongóm volt, és akinek írásai mindig mosolyt csaltak arcomra. Nagyon sajnálom, hogy nem találkozhattam vele élete során, biztos remekül megértettük volna egymást. Gyakran olvastam a blogját, sok mindenben hasonlítottunk egymásra, nyerő páros lettünk volna! – nyilatkozta Angelina Jolie, az Oscar-díjas amerikai színésznő, akiről számos alkalommal írt blogján Mészáros Márton.

Gyászkeretem is van…

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: