Mozi ajánló – Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész

A Harry Potter sorozatot kezdetben nem kedveltem, de néhány éve elolvastam mind a hét könyvet és alaposan megváltozott a véleményem J.K. Rowling világhírűvé vált történetéről ami sokkal több egy egyszerű varázsló mesénél.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows ) című film első részének plakátja

A Harry Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows ) című film első részének plakátja

A könyvek és az ebből készült filmek történetét nem áll szándékomban részletezni, de annyit elárulok, hogy a központi szereplők Harry Potter, egy fiatalkorú varázsló és az ő barátai, Ron Weasley és a csinos Hermione Granger, akik szintén a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulói. A történet röviden elmondva arról szól, Harry hogy próbálja meg legyőzni a kegyetlen és zsarnok Voldemort Nagyurat, a legnagyobb fekete mágust aki megölte a fiú szüleit és megpróbálja meghódítani a varázslóvilágot, s elpusztítani azokat az embereket, akik nem varázslók vagy boszorkányok. Egyébként mind a könyvek, mind a filmek hihetetlenül népszerűek lettek; a mozik az év legnézetebb filmjei lettek, a könyveket pedig a „leggyorsabban eladott művekként” tartják számon.

Daniel Radcliffe és Emma Watson brit színészek a Harry Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows ) című film első részében

Daniel Radcliffe és Emma Watson brit színészek a Harry Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows ) című film első részében

A Harry Potter és a Halál ereklyéi a történet záró, hetedik része, amelynek filmváltozata két részben készült el. Ennek első részét mutatták be eddig, a folytatás fél év múlva fog érkezni. Ebben a részben Harry, Ron és Hermione teljesen magukra maradva próbálják megtanálni és elpusztítani azokat a tárgyakat, amelyek Voldemortot hallhatatlanná tették, de közben több segítőjük elbukik a harcban és a sötét nagyúr emberei, a Halálfalók tartják sakkban a jószándékű varázslókat és társaikat.

Számomra a Potter-filmek és könyvek egyre jobban tetszenek, mivel még az első részek inkább gyerekfilmek voltak, később azonban már komoly drámává alakultak át. A Harry Potter és a Halál ereklyéinek az első részében több jelenet is nagyon tetszett; a szomorú nyitó jelenet, amikor a három jóbarátnak el kell hagyni a szüleit és rokonait, az a rész, amikor Voldemort feltöri Dumbledore professzornak, a Roxfort egykori jóságos igazgatójának sírját, valamint a megható pillanat, amikor Harry manója a fiú kezében meghal és az a rész, ami a Halál ereklyéiről és a hozzákapcsolodó legendáról szól. Ez a rész azonban animációs, nincsenek benne élő szereplők.

Maga a kivitelezése a mozinak remek: a stáb és a rendező megalkotta az egyik legjobb Harry Potter-filmet és komolyan az a 146 perc olyan hamar eltelik, mint ha egy óra lett volna. A színészekről se feledkezzünk meg, a főszereplőket életre keltő Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson is egész jól belejött a szakmájukba, és ebben a filmben már igazi színészi alakításokat láthatunk tőlük. Számomra Hermione az egyik kedvenc szereplőm, de mintha a szép Watson kisasszony egy kicsit visszafogottan keltené életre az okos lány szerepét.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson brit színészek a Harry Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows ) című film első részében

Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson brit színészek a Harry Potter és a Halál ereklyéi (Harry Potter and the Deathly Hallows ) című film első részében

Alakítások terén a mágiaügyi minisztert megformáló Bill Nighy és a Bellatrix Lestrange-t játszó Helena Bonham Carter tetszett a legjobban, de kimagasló alakítást láthatunk a Vodlemortot alakító Ralph Fiennes-től és a Pitont megformáló Alan Rickmantől is, akik szokásuhoz híven megint profi módon tündökölnek a vásznon.

Tehát már hat hónapot se kell várnunk és folytatódik a végső harc. Én már várom!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: