Újra kiosztották az Arany Medál-díjakat

2010. december 28-án, Budán egy nagyon rövid, mindössze pár perces sajtótájékoztató keretében bejelentettem az általam alapított Arany Medál-díj nyerteseinek névsorát.

Az év írójának Umberto Eco olasz szerzőt választották, de jelölt volt még Kondor Vilmos, Nemere István, Vrabec Mária, Tarlós István és Natascha Kampusch is.

Az év rendezője Christopher Nolan lett, az év szereplőgárdájának járó díjat pedig az Eredet (Inception) című film stábja; Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Marion Cotillard és Michael Caine kapta.

Marion Cotillard, Leonardo DiCaprio és Ellen Page az Eredet (Inception) című film főszereplői kapták az év szereplőgárdájának járó Arany Medál-díjat 2010-ben

Marion Cotillard, Leonardo DiCaprio és Ellen Page az Eredet (Inception) című film főszereplői kapták az év szereplőgárdájának járó Arany Medál-díjat 2010-ben

Különdíjban Natalie Portman amerikai színésznő részesült, életműdíjat pedig az Oscar-díjas brit színésznő Helen Mirren kapott. A legígéretesebb fiatal tehetség díját a 22 éves Emma Stone amerikai színésznő kapta a Könnyű nőcske (Easy A) című filmért. Egyébként a filmben nyújtott alakításáért a színésznőt a hónap elején Golden Globe-díjra jelölték.

Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő kapta az Arany Medál-díj életműdíját 2010-ben

Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő kapta az Arany Medál-díj életműdíját 2010-ben

Az év hazai színésze elismerését Reviczky Gábor kapta a Zimmer Feri 2 című filmben nyújtott alakításáért, míg a nők mezőnyében a legjobb magyar színésznőnek Gryllus Dorkát választották a Látogatásban játszott szerepéért.

Az év színészének a szavazók Leonardo DiCaprio amerikai színészt választották az Eredet (Inception) című népszerű, rekordokat döntögető film és a Viharsziget (Shutter Island) főszerepéért.

Mészáros Márton bejelenti Budán 2010. december 28-án, hogy Leonardo DiCaprio amerikai színész kapta az év színészének járó Arany Medál-díjat

Mészáros Márton bejelenti Budán 2010. december 28-án, hogy Leonardo DiCaprio amerikai színész kapta az év színészének járó Arany Medál-díjat

Az év színésznője pedig Marion Cotillard Oscar-díjas francia színésznő lett. A 35 éves Cotillard az Eredet és a Kilenc (Nine) című nagysikerű filmekben nyújtott kiemelkedő alakításáért kapta az Arany Medál-díjat.

Mészáros Márton bejelenti Budán 2010. december 28-án, hogy Marion Cotillard Oscar-díjas francia színésznő kapta az év színészének járó Arany Medál-díjat

Mészáros Márton bejelenti Budán 2010. december 28-án, hogy Marion Cotillard Oscar-díjas francia színésznő kapta az év színészének járó Arany Medál-díjat

Az idei Arany Medál-díjra több mint félezer szavazat érkezett.

A nyertesek és jelöltek nevét tartalmazó teljes lista:

Az év írója:

2010: Umberto Eco

további jelöltek: Nemere István, Vrabec Mária, Tarlós István, Kondor Vilmos, Natascha Kampusch is.

Az év hazai színésze:

2010: Reviczky Gábor (Zimmer Feri 2.)

további jelöltek: Nagy Zsolt (Kolorádó Kid), Damu Roland (Jóban rosszban), Őze Áron (A Föld szeretője), Rudolf Péter (Üvegtigris 3.), Babicsek Bernát (Barátok közt)

Az év hazai színésznője:

2010: Gryllus Dorka (Látogatás)

további jelöltek: Dobó Kata (Halálkeringő), Szabó Erika (Üvegtigris 3.), Hámori Gabriella (Budapest), Török Illyés Orsolya (Bibliotheque Pascal), Pogány Judit (Zimmer Feri 2.)

Az év színésze:

2010: Leonardo DiCaprio (Viharsziget/Eredet)

további jelöltek: Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes), Mel Gibson (A sötétség határán), Pierce Brosnan (Szellemíró), Russel Crowe (Robin Hood), Ewan McGregor (Szellemíró)

Az év színésznője:

2010: Marion Cotillard (Kilenc/Eredet)

további jelöltek: Rachel Weisz (Agora), Penelope Cruz (Kilenc), Emily Blunt (Az ifjú Viktória királynő), Angelina Jolie (Salt ügynök), Diane Kruger (Mr. Nobody)

Az év rendezője:

2010: Christoper Nolan (Eredet)

Az év szereplőgárdája:
2010: Eredet (Inception)

Leonardo DiCaprio
Marion Cotillard
Ellen Page
Michael Caine

A legígéretesebb fiatal tehetség díja (max. 28 éves korig):
2010: Emma Stone (Könnyű nőcske)
további jelöltek: Daniel Radcliffe (Harry Potter és a Halál ereklyéi), Odette Yustman (Már megint Te)

Különdíj
2010: Natalie Portman

Életműdíj
2010: Helen Mirren

7 hozzászólás to “Újra kiosztották az Arany Medál-díjakat”

  1. kelemenmarc Says:

    Azok nyertek, akikre szavaztam 😀

    írok róla holnap 😀

  2. kelemenmarc Says:

    Hozzátenném, hogy Joseph Gordon Levittet kihagytad az Inception szereplőgárdájából.

    Azt megkérdezhetem, hogy az Inception és a Nine miért vannak együtt egy évben? Mert az egyik 2009-es film, a másik 2010-es. Ezt már megfigyeltem, hogy ez rendszertelenül van. Vagy az alapján kerültek egybe, hogy MO-n egy évben mutatták be őket?

    Jellemző amúgy a magyar forgalmazókra. Szerencsém van, hogy én minden új filmet maximum 2-3 hét késéssel láthatok, mint amerikában azt látnák. 😀

  3. kelemenmarc Says:

    Jah és még valami 😀

    Én nem láttam írást az én díjátadómról…én szívesen írok a tiédről, de akkor jövőre te is tisztelj meg egy cikkel 😀

    Köszi 😀 🙂

  4. meszarosmarton Says:

    Ez természetes, a Sztár-faktorrol mindenképpen szeretnék írni 🙂

  5. kelemenmarc Says:

    Hát mivel benne vagy :DDDDD :)))

  6. meszarosmarton Says:

    Megbeszéltük. Látod van még 4 cikk e fölött. Azokhoz mindenképpen várom a kommented… 😀

  7. eliah Says:

    A magyar felhozatal nagyon gyatra: csak G. Dorka és Hámori G. érdemelné meg a jelölést is! Cottilard és DiCpario viszont Oscart érdemelne, de sajna még a Golden Globe is elmaradt. Döbbenetes, de a The Tourist bezzeg kapott.

Hozzászólás