Mozi ajánló – Utódomra ütök

Az Utódomra ütök (Little Fockers) című újabb amerikai vígjátékról kéne mondanom valamit, de nem nagyon megy. Azt le kell szögeznem, hogy a filmet a kritikusok lehúzták, de a nézők szeretik; jelenleg is az amerikai mozijegy-eladási toplista élén áll.

A film másfél órás volt, de a történetből vajmi kevésre emlékszünk. Adott a szinkronizált verzióban egy Beckur (fonetikusan: “Bekúr”) nevű pasas, aki most már végre valahára megbékül szigorú apósával, a volt CIA nyomozóval, Jackkel. De a férfinek újra és újra bizonyítania kell, hogy alkalmas férjnek, apának, és majd egyszer családfőnek is. Könnyen rá lehet jönni, hogy a film alaptörténete szinte semmiben nem tér el az előző két rész történetétől; Ben Stiller meg szeretne felelni a mogorva apósát alakító Robert DeNirónak és ez rengeteg bonyodalmat és vicces pillanatot okoz nekünk. Most viszont képbe jön egy szexi kolléganő (Jessica Alba), aki nagyon kedveli Beckurt és egy régi ismerős (Owen Wilson), aki mindenképpen le akarja pipálni szegény fickót.

Robert DeNiro és Ben Stiller amerikai színészek az Utódomra ütök (Little Fockers) című amerikai film egyik jelenetében

Robert DeNiro és Ben Stiller amerikai színészek az Utódomra ütök (Little Fockers) című amerikai film egyik jelenetében

Ahogy lenni szokott, a minőség az újabb és újabb folytatásoknál fokozatosan romlik, így van ez az Utódomra ütökkel is. Mégis ha valaki a családjával vágyik egy kis kikapcsolódásra a moziban, akkor nekik érdemes megtekinteni a filmet. Amúgy kétségkívül a film szórakoztató és mint tudjuk ez a legfontosabb ebben a műfajban. Emlékezzünk csak a “Kereszt-Beckuros” és a pulykavágásos epizódra, meg arra a részre amikor Beckur próbál injekciót adni a nagypapa merevedő péniszébe és a gyereke benyit hozzájuk.

Mint mondtam Bobby DeNiro és Ben Stiller a film két főszereplője, de jelentős szerepet kapott Teri Polo, Blythe Danner, Owen Wilson, Jessica Alba, Dustin Hoffman, Barbra Streisand és Harvey Keitel is. A magyar hangok is megfelelőek, akárcsak az eredeti színészek. Igaz kicsit meglepő DeNirót egy ilyen könnyed szerepben látni ennyi filmtörténeti remekműben nyújtott alakítás után, de még most 67 évesen is sármos és mindenkit meg tud nevettetni. Jó volt látni azt a pillanatot is, amikor DeNiro és Harvey Keitel állt egymással szemben, ők már 6 filmben játszottak együtt az elmúlt évtizedek során. Blythe Danner – aki egyébként Gwyneth Paltrow édesanyja – remek komika, korához képest jól tartja magát és végre megint láthattuk Jessica Albát fehérneműben, viszont ő lehet akármilyen szép, ebben a filmben sajnos nagyon idegesítő.

Dustin Hoffman, Robert DeNiro, Jessica Alba és Ben Stiller amerikai színészek az Utódomra ütök (Little Fockers) című filmjük bemutatóján New Yorkban 2010. december 15-én

Dustin Hoffman, Robert DeNiro, Jessica Alba és Ben Stiller amerikai színészek az Utódomra ütök (Little Fockers) című filmjük bemutatóján New Yorkban 2010. december 15-én

Számomra csupán Barbra Streisand és Dustin Hoffman szereplése volt felesleges és a végén én nem tettem volna be azt a hanukás, zsidó rokonságos párbeszédet. Mindent egybevetve egyszer vagy kétszer simán meg lehet nézni ezt a filmet, ha egy kicsit nevetni akarunk.

2 hozzászólás to “Mozi ajánló – Utódomra ütök”

  1. kelemenmarc Says:

    Hát márpedig Robert de Niro bent van a Razzie esélyesek között, talán akkor annyira még sem volt jó 🙂

  2. meszarosmarton Says:

    Arany Málnát nem érdemelne érte senki, talán csak Jessica Alba, de hát neki ilyen volt a szerepe. Marci amúgy nem tudod h mikor lesz az Oscar jelöltek bejelentése?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: