Interjú a Miss Alpok-Adria Nemzetközi Szépségverseny győztesével

“Külsővel csak megszerezni lehet valakit, megtartani nem”

Interjú Barta Zsanettel, a Miss Alpok-Adria Nemzetközi Szépségverseny győztesével

Barta Zsanett, a Miss Alpok-Adria szépségverseny győztese

Barta Zsanett, a Miss Alpok-Adria szépségverseny győztese

Mészáros: Mesélnél valamit arról, hogyan nyerted meg ezt a Miss Alpok Adria elnevezésű szépségversenyt?

Barta: Ez egy nemzetközi verseny volt, amelynek a döntőjét Szlovákiában rendeztek meg. Igazából azt hiszem, hogy pozitív hozzáállásom es határozottságom miatt lettem én az első. Már nagyon régen készültem erre a versenyre. Elképzeltem mindig, hogy én milyen boldog vagyok, miután első lettem, aztán anyukám örömét is láttam, tulajdonképpen azt próbáltam sugározni, hogy megszeretném nyerni a versenyt; hogy nekem írja be a zsűri a maximum pontot, hogy én vagyok a legszebb, és állítólag ez le is jött. Sokan mondták, hogy milyen határozott és vidám ez a lány.

Mészáros: Milyen irányba változik meg az életed a győzelemmel?

Barta: Anyagilag is megváltozott, mert ezektől a versenyektől általában hasznom is származott és sok új ismeretséget is kötöttem. Szeretnék még ebből profitálni, hogy könnyebben boldoguljak a jövőben.

Mészáros: Régebben gondoltál arra, hogy egy napon majd szépségkirálynő leszel? És méghozzá egy ilyen nagy versenyen…

Barta: Igazán nagyon nem is vágytam sosem arra, hogy én szépségkirálynő legyek. Sosem tartottam magamat esélyesnek, mindig azt mondogattam, hogy majd egyszer. Persze kislányként, nagyon kicsiként mindenki elképzeli, hogy milyen lehet, ha megnyer egy szépségversenyt és a fején van a korona. Egyébként, ha megmondták volna 10 éves koromban, hogy 18 évesen megnyerek egy ilyen nagy versenyt, akkor nagyon meglepődtem volna.

Mészáros: Gondolom is. Amúgy te szépnek tartod önmagad?

Barta: Jó kérdés… Az ilyen szépségversenyeknek az a lényege, hogy a lányok bizonyságot nyerjenek a szépségükről, és én már régóta kacérkodtam ezzel az ötlettel, hogy benevezek egy szépségversenyre. Természetesen szépnek tartom magam egy bizonyos szinten, de vannak nálam sokkal szebb nők. A legfontosabb, hogy elégedettek legyünk magunkkal, én szerencsére az vagyok.

Mészáros: És a jövőt illetően mik a terveid?

Barta: Érettségizni fogok, most pedig a Fazekas Mihály Gimnáziumba járok. Fontos számomra a tanulás, később a BME építészmérnöki karára szeretnék bekerülni, de lehet, hogy jelentkezni fogok a Miss Hungary-re vagy A királynőre.

Mészáros: Kisújszálláson születtél. Hogyan kerültél fel Budapestre?

Barta: Hát úgy kerültem fel a fővárosba, hogy már nagyon kiskorom óta szeretem a matematikát. Kislányként is több rangosabb versenyen vettem részt, általában egész jó eredménnyel. Olyan iskolát szerettem volna választani, ami ebben tökéletesen tudna segíteni nekem, és erre a legalkalmasabbnak a Fazekas tűnt. Úgy gondoltam megpróbáltam hátha sikerül, és sikerült.

Mészáros: Én azt hallottam, hogy nem szeretsz beszélni a magánéletedről. Ez miért van? Csak sztárokat utánzod ezzel?

Barta: Engem megkeresett egynépszerű internetes portál, akik ezt írták rólam. Már régebben is hallottam róluk, hogy nagyon rosszindulatúak mindenkivel. Eleve már ahogy megkerestek engem is érdekes volt. Úgy vették fel velem a kapcsolatot, hogy azt mondták, hogy hívjam fel őket, mert csinálnak velem egy interjút. És olyan szemtelen kérdéseket tettek fel, hogy volt-e már komoly kapcsolatom, ha igen mikor, ha nem miért nem, akarok-e valakitől valami komolyabbat meg ilyesmiket. Ezek már túl vannak a normális érdeklődés határain.

Barta Zsanett, a Miss Alpok-Adria szépségverseny győztese

Barta Zsanett, a Miss Alpok-Adria szépségverseny győztese

Mészáros: Valamilyen ajánlatot kaptál férfimagazinoktól vagy kozmetikai cégektől a verseny óta?

Barta: Magazintól nem igen, de azt leszögezem, hogy vetkőzni férfimagazinnak nem szeretnék. Én vagyok egy elég híres körmös cégnek a reklámarca, folyamatosan kapok felkéréseket, de most nem nagyon tudok ezzel foglalkozni. Inkább a tanulásra összpontosítok!

Mészáros: Számodra mi a legfontosabb az életben?

Barta: Most a tanulás, aztán jön csak a modellkedés. Most csak közhelyekkel tudok élni, de azt kell mondjam, hogy a család, a szeretet, az egészség és a boldogság a legfontosabb. Csak arra vágyok, hogy rendbe legyen mindjen.

Mészáros: Mit gondolsz, mostantól befogsz robbanni a köztudatba, mint egy sztár vagy elfelejtenek szép csendben?

Barta: Nem tudok erre válaszolni. Nekem most az a legfontosabb, hogy építészmérnökké váljak.  Jó érzés, hogy tudod, hogy értesz valamihez, ha nem csinálod már tovább a szépségversenyeket és a fotózásokat.

Mészáros: Igen, ez is egy megoldás. Eleve mi motivált téged, amikor elhatároztad, hogy szépségversenyeken fogsz indulni?

Barta: Igazából ez már a harmadik forduló volt, amit megnyertem ezen az Alpok Adrián. Ez előtt is sok kisebb versenyen voltam, de először voltam ilyen nagy megmérettetésen. Mindig csak gondoltam, hogy hú tovább jutottam az elődöntőben, aztán ebben a fordulóban is, meg ebben is, meg az első három közé is bekerültem és végül csak arra döbbentem rá, hogy a fejemen van a korona.

Mészáros: Hogy készültél fel magára a versenyre?

Barta: Én személy szerint edzettem hetente többször. Nagyon fáradt voltam, sok időt is elvett az életemből, de megérte.

Mészáros: Ki az a nő, akit te nagyon szépnek tartasz a hírességek közül?

Barta: A legszebb? Szerintem nagyon szép a Victoria’s Secret modellei közül Adriana Lima, Magyarországon pedig talán Zimány Linda. Ő például nagyon tetszik, szépnek tartom.

Mészáros: Az utolsó kérdésem az lenne, hogy szerinted az átlagemberek egy szépségkirálynőben mást is láthatnak egy jó nőn kívül?

Barta: Ez egy érdekes dolog. Férfi szemmel, meg úgy általában is, a külső az első, ami megfog egy idegenben. Nyilván ha szép a barátnőd az egy jó érzéssel tölt el, de ha még szépségkirálynő is, akkor az csak emel a dolgon. Külsővel csak megszerezni lehet valakit, megtartani nem.

Barta Zsanett, a Miss Alpok-Adria szépségverseny győztese és Mészáros Márton Budapesten 2011. március 30-án

Barta Zsanett, a Miss Alpok-Adria szépségverseny győztese és Mészáros Márton Budapesten 2011. március 30-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: