Reklámok

Interjú Kelemen Marci bloggerrel

“A FIATALSÁG MÉG KERESI ÖNMAGÁT”

Mészáros Márton interjúja Kelemen Marci bloggerrel

Két évvel ezelőtt ráakadtam egy főként filmekkel foglalkozó blogra a világhálón, és annyira megtetszett, hogy több bejegyzéshez is írtam hozzászólást. Később felvettem a kapcsolatot az oldal üzemeltetőjével is és azóta barátok vagyunk Kelemen Marcival. Szinte minden nap beszélek vele, ez azonban csak az internet segítségével lehetséges, mivel ő a fővárostól 190 km-re, Kaposváron lakik. Nos, lássuk a Marcival készített interjúmat!

Kelemen Marci magyar blogger

Kelemen Marci magyar blogger

Mészáros: Szia! Örülök, hogy hajlandó vagy interjút adni nekem. Mesélnél valamit arról, hogy honnan jött az ötlet, hogy elindíts egy filmes blogot?

Kelemen: Ez nem feltétlenül csak egy filmes blog. Sok minden mással is foglalkozik, persze főként filmekkel és alakításokkal, de azért szerintem elég széles a paletta. Az ötletet, hogy elindítsak egy ilyen blogot, főként az adta, hogy a véleményem szerint mindennap ér minket a médiában valami hír, információ és én olyan ember vagyok, aki, ha valamit lát és hall, azt azonnal véleményezi. Ez a blog ezért született, hogy elmondjam a véleményeimet a lehető legtöbb témában.

Mészáros: Mennyi idődet veszi el a Kelemenmarc’s Weblog írása és szerkesztése?

Kelemen: Nem sokat. Amíg az ember élvezi, amit csinál, addig nem számít az idő és a belefektetett energia.

Mészáros: Az évek során milyen jellegű visszajelzéseket kaptál?

Kelemen: Általában pozitív visszajelzéseket kaptam, de evidens módon volt pár negatív is. Eme negatív kritikákat egyáltalán nem bánom, ezekből ugyanis sokat lehet tanulni. Minden kritikát szívesen fogadok.

Mészáros: Hogy ítéled meg a mai fiatalokat, pl. a korosztályodat?

Kelemen: Ebben a korban a fiatalság még keresi önmagát. Amit én tapasztalok a környezetemben az számomra nem szimpatikus, ezért egy kicsit tudatosan ki is lógok a sorból. Nekem más jelenti a szórakozást, mint a legtöbb mai fiatalnak. Nem hiszem például, hogy csak úgy lehet egy igazán jót bulizni vagy táncolni, hogy közben részeg az ember. Persze, meglehet inni egy pár sört, akár le is részegedhet valaki véletlenül, de attól egyenesen hányingerem van, ha valaki már józanon eldönti, hogy „ma már pedig ő bizony be fog rúgni”.

Mészáros: Mi a véleményed a magyar filmekről?

Kelemen: A régi magyar filmek kifejezetten jók, de az elmúlt tíz évben sajnos nagyon visszaesett a magyar filmgyártás színvonala. Gondoljunk csak az S.O.S Szerelem vagy a 9 és ½ randi című nevetségesen szánalmas filmekre.

Mészáros: Úgy tudom, elég gyakran nézel filmeket, mik a fő szempontok, ha megtekintesz egy mozifilmet?

Kelemen: Igen, jól tudod. Megmondom őszintén a legfőbb szempont nálam a színészek játékának milyensége. Lehet jó egy történet, kiváló a helyszín, de ha a színészek rosszak, akkor élvezhetetlen a film.

Mészáros: Van kedvenc mozifilmed?

Kelemen: Nyilván mindenkinek vannak kedvencei, így nekem is. Nálam Az órák és a Titanic című filmek a nagy favoritok ősidők óta.

Mészáros: Kik azok a színészek, akiket nagyon szeretsz és példaképednek tekintesz?

Kelemen: Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a kérdést! Színésznőmániásnak vallom magam. A kedvenceim közé tartozik többek között Cate Blanchett, Julianne Moore, Meryl Streep, Kate Winslet és Jamie Lee Curtis is. Természetesen akad azért egy-két férfi színész is, akiket kedvelek, példának okáért megemlíthetem Leonardo DiCapriot vagy épp Jack Nicholsont. Példaképnek talán nem tartom egyik kedvencemet sem, úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy valakit példaképnek tekinthessünk, sokkal jobban kell ismernünk, bensőségesebb kapcsolatot kell vele ápolnunk.

Mészáros: Mesélnél valamit a díjadról, a Kelemenmarc díjról?

Kelemen: A séma ugyanaz, mint az Oscar-díjnál. Minden évben megnézek temérdek filmet és utána kihirdetem a jelöltlistát több kategóriában. Később pedig nyilvánosságra hozom, hogy az adott évben melyik filmeket és melyik alakításokat tartottam a legjobbnak. Annyi eltérés van a két díj között, hogy itt nem öt, hanem hat-hét jelölt van egy kategóriában. Ezt az általam kreált díjat negyedszerre „adtam át”, idén például megkapta az első Kelemenmarc díját a fantasztikus Anne Hathaway, a friss Oscar-díjas Melissa Leo, illetve James Franco és Andrew Garfield is.

Mészáros: Hogy képzeled el magad 10 év múlva?

Kelemen: Feleség, gyerekek, karrier, boldogság…. Persze én így képzelem el (szerintem a legtöbbünk), de az már sokkal inkább kérdéses, hogy ebből mi fog összejönni tíz év múlva… Mindenesetre én bízom a legjobbakban. Köszönöm szépen az interjút. Szép napot mindenkinek!

Mészáros: Én is köszönöm, sok sikert a továbbiakban is a Kelemenmarc’s Webloghoz!

Kelemen Marci magyar blogger

Kelemen Marci magyar blogger

Reklámok

Egy hozzászólás to “Interjú Kelemen Marci bloggerrel”

  1. kelemenmarc Says:

    Tetszik :))) Jó lett 🙂 Köszönöm és én meg várom a te válaszaidat az én kérdésemre :)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: