Marci polihisztor lett – Cikk a Borsban rólam

2011. július 8-án a Bors nevű magyar napilapban jelent meg rólam egy “Marci polihisztor lett” nevezetű cikk, amelyet először szóról szóra idézek, majd a bejegyzés alján közzéteszem a beszkennelt újságcikket.

Marci polihisztor lett

Mészáros Márton már 13 évesen saját lappal büszkélkedett, blogja két éve szerepelt a Magyar WordPress top 10-es listáján. A 16 éves fiatalember világsztárokra vadászik és pártot is alapított.

CSODABOGÁR Nincs abban semmi túlzás, hogy Mészáros Marcinak 16 éves korára több élménye van, mint jó néhány embernek egész életében. Kilencévesen megalapította a Magyar Egységpártot, ami a monarchia visszaállítását tűzte ki céljául. Száz tagja volt, de hat év múlva, tavaly feloszlatta, egyszerűen nem fért már bele az idejébe, hogy induljon a választásokon. Viszont a Császári-Királyi 32. Eszterházy Sorgyalog Ezredet sosem hagyná el. Alakulatával napoleoni és a 48-as csatákat játszanak el minden évben több ezer ember előtt. 2008-ban ő volt a csapat legfiatalabb tagja.

– Ez nem csak jelmezbe bújás, nagyon komolyan vesszük a történelmi bemutatókat. A táborba amúgy tilos mobiltelefont bevinni – árulta el.

Élményeit persze közkinccsé is tette, és 13 évesen saját zsebpénzéből alapított havi lapot. A negyven oldalas Periodika ötszáz olvasóhoz jutott el. Aztán ő is lépést tartott a korral, az internetre nyergelt át. Ma már naponta 1500 olvasója van. Sőt 2009-ben a Magyar WordPress top 10-es listájába sorolták lapját.

– Minden évben megszavaztatom olvasóimmal, hogy kit tartanak a legszexisebb férfinak, illetve nőnek. Két éve például TomJones lett a győztes. Pár hónap múlva meglepve olvastam egy interjút a művésszel, amiben arról faggatták többek közt, hogy mit szól ahhoz, hogy a Periodika olvasói őt választották a kategória győztesévé. Tom Jones nagy örömmel fogadta a hírt.

Angelina Jolie tavaly és egy évvel korábban is kategóriagyőztes lett, így amikor itt járt Brad Pitt-tel, miközben aláírást kért tőlük, személyesen közölhette vele a jó hírt.

Marci autogramot is gyűjt. Sikeresen vette fel a kapcsolatot Merkel asszonnyal, Sarkozy elnökkel, XVI. Benedek pápával, Albert monacói herceggel és több neves művésszel.

– Sajnos Ringo Starr és Anthony Hopkins nem álltak kötélnek, de Joe Cocker, Tony Curtis vagy az Oscar-díjas Helen Mirren igen.

Az első nyomtatásban megjelent cikk rólam - Bors, 2011. július 8.

Az első nyomtatásban megjelent cikk rólam - Bors, 2011. július 8.

4 hozzászólás to “Marci polihisztor lett – Cikk a Borsban rólam”

 1. RIO Says:

  Gratulálok neked! Ez igazán nagy dolog, csak így tovább!

 2. Lopez Says:

  Ezt már megérdemelted :’)

 3. Annushka Says:

  Hát gratulálok. 🙂

 4. Kovács Roland Says:

  Le a kalappal. Szóhoz sem jutottam, amikro olvastam. Ez mind igaz?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: