Földi Pál személyesen tette tiszteletét nálam

2011. július 12-én Földi Pál magyar honvédezredes, hadtörténeti író látogatott meg otthonomban. Régi barátommal idén csak egyszer találkoztam, de a most együtt töltött két óra alatt alkalmunk nyílt bővebben beszélgetni.

Földit, mint nyugállományú honvédezredest írói tevékenységéért 2011. május 21-én, a  magyar honvédelem napján a Stefánia Palotában Hende Csaba honvédelmi miniszter a Honvédelemért I. osztályú érdemkereszttel tüntette ki.

Pali bácsit választották 2008-ban az általam alapított Arany Medál-díj szavazói az év írójának. Igaz azóta már több tucatszor találkoztunk, de az elismerést csak most tudtam átadni neki. A 73 esztendős egykori katona elmondta, hogy nagyon örül az elismerésnek, főleg azért mert ez egy közönségdíj és jól esik neki, hogy a fiatalabb korosztályok is olvassák a műveit.

Földi Pálnak már száznál is több könyve jelent meg, jelenleg hét könyve vár kiadásra. “Amit eddig más nem mondott ki hangosan, azt megteszi Földi Pál” – mondta helyesen az író egyik olvasója.

Földi Pál honvédezredes, hadtörténeti író kezében az általam létrehozott Arany Medál-díjjal a szobámban 2011. július 12-én

Földi Pál honvédezredes, hadtörténeti író kezében az általam létrehozott Arany Medál-díjjal a szobámban 2011. július 12-én

12 hozzászólás to “Földi Pál személyesen tette tiszteletét nálam”

 1. anti-buzi Says:

  Bárcsak minden ember olyan lenne, mint ez az öregúr. A lelke és a szíve a helyén van. És a könyvei is tutik!

 2. Oberkamp Péter Says:

  Tisztelt Mészár Úr!
  Úgy érzem Földi Pál úr megérdemelte a kitüntetést! Sok szép könyvem van tőle. Nagyon élvezem az írásait! Szeretném személyesen is megismerni, de nem tudom hol tudnám felvenni vele a kapcsolatot.
  Tisztelettel
  Oberkamp Péter
  oberpeter@invitel.hu

 3. csapai lajos Says:

  amióta a számítógépen létezik a másol-beilleszt konfiguráció, ez a nagy plagizátor verhetetlen.

 4. Laci Says:

  Nekem is megvan jó pár könyve.Nem érdekel másnak mi a véleménye nekem tetszenek a könyvei.Arra lennék kiváncsi hogy melyek azok a témák amelyeken Földi Pál úr most dolgozik vagy már kiadásra várnak.

 5. zsi Says:

  Beengedsz a házadba egy ilyen alakot? És még ő kapja a díjat? Rá szavaznak?

  Antiszemita, zsidógyülő vén ember, ő írta ezt: “Hiába volt hát a nagy összeesküvés? Igaz, a négy évig tartó háború, a maga sokmillió halottjával, a fegyverkezéssel és az újjáépítéssel extra profitot biztosított néhány száz kiválasztottnak.”

  • Lokou Says:

   Szerintem nem érted tisztán amit kimásoltál. Nőj fel és talán megérted egyszer. Kitérek a bemásolt részedre kicsit. Az hogy az igazságot elmondja valaki nem gyűlöl senkit, sőt az gyűlöl leginkább aki nem ismeri az igazságot. Jelen esetben te gyűlölsz és nem az öreg, tudom sok értetlen van a világban de sose fogom megérteni hogy miért? ha én megértek valamit más miért nem? ha én megtanulok valamit más miért nem? sokat töprengtem ezen eddig de nem jöttem rá hogy lehetséges ez. Visszatérve a mondókámra a lényeg itt annyi hogy a háborúk a profitról szólnak, csak az a baj hogy a profit hasztalan, az ember többet ér. Persze a pénz mindig értékesebb volt az embernél, és a hatalmat meg sem említeném. Nekem sose volt pénzem, se hatalmam többet másnak se adnák, nem különbözik tőlem senki. Akinek több pénze van nálam sokk tudatlanabb, akinek nagyobb hatalma sokkal szegényebb. Földi Pál-t szerintem sokan nem ismerik el, de kérném egy könyvének elolvasását és utána nézzen körül az olvasó, azt hiszem meg fog lepődni hogy mennyi igazság tartalma van az írásainak.

  • gaborczirjak Says:

   Vajon miert antiszemita Foldi Pal? Mert megirta az igazsagot?

 6. Ábrahám Says:

  A vicc az, hogy ő nem író.:)
  Egy tehetségtelen, közönséges, középszerű alak akinek sajnos valami 400 Ft.-ért megvettem a Pandúrok, zsandárok, csendőrök c. könyvét.Korábban soha nem hallottam erről a figuráról, de szánalmas, ahogy már a “könyv” elején kifejti aktuálpolitikai nézeteit, noha erre a csőcselék baráti körén kívül senki nem kíváncsi.Engem a téma érdekelt, nem a a vén majom beteges politikai nézetei. Nem ért 400 Ft-ot, de örökre megjegyeztem a nevét, többet ezt a hibát nem követem el.

 7. Kádár László Says:

  Lehet hogy Földi Pál író de kitüntetést nem érdemel az biztos!Nekem is megvan néhány könyve de a Légiháború 1939-45 kiverte a biztosítékot nálam!Amennyi valótlan adatot közöl benne az észbontó!Néhány gyöngyszeme:Mikor került bevetésre a He-177,aHs-129,mennyi volt a hasznos terhe az Fw-200Condor-nak,Me-323-nak,Galland a JG 52-t vezette?!,Krétánál Freyberg parancsot ad az eltalált gépekből kiugráló ejtőernyősök lelövésére?Krétán a légideszantosokat lőtték nem pedig kizárólag a gépek legénységét!Stb.,stb.Egyszóval annyi marhaság van benne hogy az már fáj.Ha csak egy gyengébb repülőgépekről szóló szakkönyvet elolvasott volna már akkor tudhatta volna,hogy valótlanságokat ír!Plusz végig gyilkossá alázza a szövetséges légierő bombázóit!Félreértés ne essék nem értek egyet Drezda és a többi német város fölösleges lerombolásával és több tízezernyi civil lakosság elpusztításával,de arról sem szabad elfeledkezni kik rombolták végig előtte Európát!Nemde erre mondják azt hogy aki szelet vet az vihart arat!

 8. Ágnes Says:

  Még a 2000-2001-es években volt alkalmam megismerkedni Földi Pál első könyveivel, nagyon sokat összegyűjtöttem és elolvastam közülük. Körülbelül 20-25 könyv hiányozhat még a gyűjteményemből. Nagyon tetszik a stílusa, szókimondósága, nemzeti szemlélete, de legfőképpen az, hogy úgy fejti ki saját nézeteit a történelmi eseményekről, hogy közben elítéli a sok bajt okozó két diktatórikus rendszert, a fasizmust és kommunizmust, ugyanakkor tisztelettel beszél a katonákról. Vannak kicsit szárazabb könyvei, melyekben a nyers adatok és számok elnyomják kicsit a történetet, de még ezek is élvezhetőek.
  Külön tetszik, hogy rengeteg ember negatívan kritizálja Földi úr könyveit és személyét, ráadásul elég trágár, primitív formában, ez is csak azt bizonyítja, hogy valamit nagyon jól csinál.
  Szóval én ajánlom írásait mindenkinek, aki színvonalas, izgalmas hadtörténeti könyveket szeretne olvasni.
  Minden jót, sok erőt és egészséget kívánok Földi Pál úrnak a további munkáihoz! 🙂

  Az az egyetlen problémám, hogy mivel Földi úrnak már rengeteg könyve van, nagyon nehéz figyelemmel kísérni, hogy mikor, hány példányban, stb. jelennek meg az új könyvek, melyek vannak éppen készülőben, szóval úgy érzem, a szerző túlságosan elzárkózik olvasótáborától. Szükséges lenne egy weblap, melyen keresztül kommunikálhatna író és olvasó, pontosan, évszám szerint fel lennének tüntetve a megjelenő könyvek, mert így csak bemegyek a boltba, meglátom, megveszem, de mindig ott motoszkál a fejemben, hogy mi van, ha valahol, egy eldugott kisvárosban van egy eldugott könyvesboltocska, ahol van egy olyan példány, amit még nem ismerek.
  Az Anno kiadónak sincs honlapja.
  Plusz van néhány könyv, pl. A templomos lovagok titkai, amit még nagyon szeretnék beszerezni, de még a neten is nehéz levadászni, annyira ritka. Az első könyveket célszerű lenne újra kiadni, úgy érzem, lenne rá igény.

  Amennyiben lehetséges, tisztelt Mészáros Márton úr, kérem, írjon választ a fenti észrevételeimre. Valamint, ha van – nem titkos – információja arról, 2013-ban Földi Pál úr milyen témájú könyveket tervez megjelentetni, kérem, ossza meg velem.

  Köszönettel: Ági

 9. madarász gábor Says:

  Tisztelt olvasók!a történelem mindenkié ezt próbáljuk nem elfelejteni.szerintem egy hadtörténész legfőbb feladata az objektivitás,ha ez nem megy az illetőnek akkor nem kell történelemről írni hiszen a szubjektív véleményemet én is leírhatnám.földi pál az egyik legjobb író kinek valaha olvastam a könyveit.az objektivitása teljesen renben van,ami pedig a mások szerinti hamis információközlést illeti,volt alkalmam más külföldi írókkal összehasonlítani leközölt adatokat és azok általában passzolnak.amúgy meg ennyi év távlatából elég nehéz pontos információkat közölni.földi úr mint vezérkari tiszt úgygondolom hitelesebb forrásokkal rendelkezik mint egyes szoba-történész.azt mondják antiszemita,antikommunista?az orosz katona előtt ugyanúgy meg van hajtva az elismerés zászlaja mint bárki más előtt a könyveiben ha az szükségszerű.és pont ez a lényeg a hadtörténetírásban.aki nem bír objektív lenni az ne okoskodjon,hanem olvasson valami mást.én örülök hogy olvashattam-tom a könyveit és minden tisztelet a munkájáért.szeretnék vele valami személyes kontaktust,de sajna nem tom hol lehet írni neki.ha van valami mód rá kérlek írjátok meg!köszönettel!

 10. Adrián! Says:

  Minden elismerésem Földi Pálé!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: