Váratlanul meghalt Amy Winehouse

2011. július 23-án délután két mentőautó érkezett Amy Winehouse brit énekesnő londoni otthonához. Nem sokkal később megerősítették, hogy a mindössze 27 esztendős popsztár meghalt. A halál körülményei egyenlőre még tisztázatlanok, a vizsgálatok még folyamatban vannak.

Miután bejelentették az énekesnő halálának hírét rajongók és a média képviselőinek ezrei jelentek meg a helyszínen. A lány egyik közeli hozzátartozója elmondta, hogy Amy valószínűleg drogtúladagolásban halt meg, halála előtti napon is ecstasy tablettákat, ketamint, kokaint és heroint, valamint vodkát vásárolt.

2011 júniusában 12 napos európiai turnéja első állomásán Belgrádban 20 ezer ember előtt matt részegen lépett színpadra, emiatt a turné további, nyárra tervezett állomásait – köztük a Sziget Fesztivált – is kénytelen volt lemondani.

Amy Winehouse 1983-ban született Londonban egy zsidó család lányaként, és 20 évesen jelent meg az első lemeze, amely a Frank címet viselte. A fiatal soul-, jazz-, és rhythm and blues-énekesnőre nagy hatással volt Ray Charles és Frank Sinatra is. Később pedig maga Sir Tom Jones nyilatkozta azt, hogy az ő nagy sikerű 24 hours című albumának létrejöttéhez Winehouse-tól kapott inspirációt.

Három év múlva, 2006-ban jelent meg az újabb Amy Winehouse-album, a Black To Black, amelyen a leghíresebb szám a milliók által szeretett Rehab. Ebben a dalban arról énekelt, hogy hogyan utasította vissza az alkoholelvonót, amelyre menedzserei küldték volna. A dal világszerte hatalmas népszerűségnek örvendett.

Az ifjú hölgy volt napjaink legsikeresebb női előadója, gyönyörű hangján kívül a figyelem középpontjába került az étkezési zavaraival, a depressziójával, a testét borító durva tetoválásokkal, villantásaival, valamint drog- és alkoholproblémáival.

Amy Winehouse ikonná válhat halála miatt, ugyanis elhunytával ő is csatlakozott a “27-esek klubjához” (Club 27). Ez a bizonyos 27-esek Klubja a 27 éves korukban, gyakran rejtélyes körülmények között meghalt énekeseknek a közös elnevezése. 27 esztendősen halt meg többek között Brian Jones, a Rolling Stone alapítója, Jimi Hendrix, a világ leghíresebb gitárosa, Janis Joplin amerikai énekesnő, Jim Morrison, a Doors együttes énekese valamint Kurt Cobain, a Nirvana énekes-gitárosa.

Amy Winehouse Grammy-díjas brit énekesnő (1983-2011)

Amy Winehouse Grammy-díjas brit énekesnő (1983-2011)

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: