Meghalt Johnny Cash gitárosa

2011. augusztus 7-én az Arkansan állambeli Jonesboroban agyvérzést kapott Marshall Grant amerikai zenész, Johnny Cash (1932-2003) gitárosa. A 83 esztendős zenész éppen egy jótékonysági Johnny Cash-fesztivál előkészítésének dolgozott, pénzt gyűjtött az énekes gyerekkori otthonának rendbehozatalára, amikor bekövetkezett az agyi katasztrófa.

Grant és Carl Perkins (1932-1998) amerikai zenész, a Blue Suede Shoes eredeti előadja az 1950-es években autószerelőként dolgozott Memphisben, amikor megismerték Johnny Casht, akivel Tennessee Three néven triót alkottak. A kiadók felfigyeltek rájuk és slágerek éveken át vezettek minden létező toplistát az Egyesült Államokban.

A férfi évekig volt Johnny Cash gitárosa, később a menedzsere lett, de többek között azzal is ismertté vált, hogy segített megküzdeni a 20. század egyik legnagyobb hatású énekes-dalszerzőjének titulált Cash drogproblémáival.

Marshall Grant 1999-ben lépett fel utoljára Johnny Cash-sel, 2006-ban pedig könyvet jelentetett meg I Was There When It Happened: My Life With Johnny Cash (Ott voltam, amikor történt: Életem Johnny Cash-sel) címmel.

Johnny Cash, Carl Perkins és a most elhunyt Grant az elsők között volt, akiket felvettek a Nashville-i Zenei Hírességek Csarnokába 2007-ben.

Marshall Grant (1927-2011) amerikai zenész, Johnny Cash gitárosa

Marshall Grant (1927-2011) amerikai zenész, Johnny Cash gitárosa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: