Videó Kadhafi utolsó pillanatairól

Az egyik arab hírtelevízió 2011. október 21-én bemutatott egy olyan felvételt Moammer el-Kadhafi líbiai diktátorról, amelyen a 42 évig hatalmon lévő zsarnok látható elfogása után. A 69 esztendős diktátor 20-án hajnalban toborozta össze szülővárosában, Szirtben a megmaradt híveit, majd egy közel száz kocsiból álló konvojjal, páncélozott limuzinjában próbált meg elmenekülni a felkelők ellen, de a NATO harci repülőgépei utolérték őket. Miután a gépek csapást mértek a diktátor kocsijára is, Kadhafi megsérült és egy üregben (feltehetőleg csatornában) keresett menedékét az autóút közelében.

Moammer el-Kadhafi líbiai vezető holtteste egy miszrátai hullaházban 2011. október 21-én, egy nappal az után, hogy a líbiai polgárháború forradalmárai elfogták és megölték.

Moammer el-Kadhafi líbiai vezető holtteste egy miszrátai hullaházban 2011. október 21-én, egy nappal az után, hogy a líbiai polgárháború forradalmárai elfogták és megölték.

Kadhafi halálának körülményeiről nincs egyező híradás, az azonban biztos, hogy a bombázások során megsérült és lőtt seb okozta a halálát. Amikor a forradalmárok elfogták, még öntudatánál volt és azt kiabálta, hogy ne lőjetek, ne bántsatok! Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy az egyik lövedék átfúrta az ezredes hasát, a másik golyó pedig a fején hatolt be, de távozott is onnan.

A most közzétett sokkoló felvételen látható, amint a még életben lévő vérben úszó Kadhafit rángatják le a katonák az egyik autóról, a másik videón pedig az látható, amint az ezredes félmeztelen holtestét végigrángatják az utcákon, közben pedig nem csak leköpik a líbiai polgárháború forradalmárai, hanem bele is rúgnak.

Kadhafi megmaradt ruháinak a zsebében megtalálták a legendás aranyozott pisztolyát is, amelyet mindig magánál tartott.

Videón Moammer el-Kadhafi (1942-2011) líbiai diktátor utolsó percei, mielőtt megölték volna a líbiai polgárháború felkelői 2011. október 20-án.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: