Amiért Mary Zsuzsi megölte magát

Az énekesnő tragikus halála az egész ország számára ismeretlen volt. Fél napnak kellett eltelnie, mire az énekesnő második férje, Klapka György üzletember kiállt a média elé és elmondott mindent, amit tudott. Vagy mindent, amit szeretne, hogy tudjunk. A család elbeszélése alapján próbáljuk rekonstruálni a tragikus sorsú művésznő utolsó óráit.

2011. december 24-én a budapesti, XII. kerületi, Normafa úti házában karácsonyozott, vele volt a volt férjén, Klapkán kívül több gyerekei is. Korábban a fiával és a lányával is csúnyán összeveszett, de karácsonykor békét kötöttek egymással. Délben még együtt ebédeltek, átjárta a karácsony szelleme a házat. Boldognak tűnt mindenki, az ajándékozás után még hosszan beszélgettek. A 64 esztendős Zsuzsi ekkor már hét hónapja egyáltalán nem ivott alkoholt, bár köztudott volt róla, hogy korábban meggyűlt a baja az itallal. Az énekesnő ennek ellenére most egyedül ivott meg egy üveg pezsgőt. Családja előtt is említette, hogy nagyon zavarja, hogy az utóbbi hónapokban felszedett több mint 40 kg-ot, s közel 100 kg-ot nyom. Az egykor 58 kg súlyú asszony azért szedett fel ennyi súlyfelesleget, mert a közelmúltban súlyos pajzsmirigyproblémát diagnosztizáltak nála. Az énekesnő emiatt már hónapok óta nem vállalt nyilvános fellépéseket, azt mondta, hogy szégyellné magát ilyen kövéren. Mary Zsuzsi egyébként egy időben a legszebb lábú magyar nőként volt számon tartva és még a közelmúltban is negyven évvel fiatalabb férfival élt együtt.

Halála előtt vele volt a családja, de az utóbbi hetekben magányosan teltek a napjai. Estefelé ment vissza a lakásába, s hét óra előtt még beszélt a nővérével, akinek elpanaszolta, hogy nem látja értelmét az életének és öngyilkos szeretne lenni. Egyedül érzi magát, nem szereti senki és nem bírja elviselni a saját testét – mondta a telefonban. A nő értesítette Klapkáékat és 25-én reggel a család sofőrje saját hányásában, holtan találta az énekesnőt. Mary Zsuzsi egy nagy adag altatót vett be, azzal vetett véget életének.

Délelőtt Klapka György hívta ki a mentőket, de ekkor az énekesnő már órák óta halott volt. Délutánig helyszíneltek a rendőrök, majd fél háromkor a temetkezési intézet dolgozói elvitték az énekesnő koporsóját. Búcsúlevél nem maradt a táncdalénekesnő után.

A szegedi születésű Mary Zsuzsi az 1960-as években vívott ki magának elismerést; 1968-ban a 3. Táncdalfesztiválon későbbi férjének, Dobos Attilának a Mama című dalának előadásával megosztva első díjat nyert. A csinos énekesnő akkor hagyta el Magyarországot, amikor csillaga a legfényesebben ragyogott. Két évvel a Táncdalfesztivál után disszidált és csak az 1990-es évek elején tért vissza Budapestre. 1991 óta három szólóalbuma jelent meg.

Mary Zsuzsi hatgyermekes édesanya volt, bár Dobos Attilától született egyik gyermeke néhány napos korában meghalt. Az énekesnő egyébként többszörös nagymama is volt. Temetéséről később intézkednek. A család elképzelhetőnek tartana egy olyan temetést is, ahol a rajongók is leróhatják kegyeletüket az énekesnő ravatalánál.

          Mészáros Márton

Mary Zsuzsi magyar énekesnő (1947-2011)

Mary Zsuzsi magyar énekesnő (1947-2011)

2 hozzászólás to “Amiért Mary Zsuzsi megölte magát”

  1. eniko Says:

    Nyugodjon békében… Elég szomorú hogy ő és Domján Edit is karácskony, a szeretet egyetlen ünnepén végzett önkezével magával…

  2. dezsuuu Says:

    Mary Zsuzsi és Garas Dezső is elment, sajnálom őket. Legyen szép életük fent!

    Márton, miért nem ír Garas haláról? Nagyobb művész volt mint Zsuzsika… 😦

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: