Eltemették Garas Dezsőt

2012. január 11-én végső búcsút vettek Garas Dezső (1934-2011) Kossuth-díjas színművésztől, a Nemzet Színészétől. A 2011. december 30-án elhunyt művészt zsidó szertartás keretében helyezték végső nyugalomra a budapesti a Farkasréti temetőben.

A búcsúztatáson Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Sándor Pál filmrendező, Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, Garas egyik legjobb barátja és kollégája, valamint Alföldi Róbert színész-rendező, a Nemzeti Színház igazgatója is beszédet mondott. Törőcsik Mari a búcsúbeszédében így fogalmazott: „Majd ha ma este bemegyek a színházba játszani, akkor megtudom, hogy nem vagy.”

A kétszeres Kossuth-díjas színésztől nem csak családja és a rajongók, hanem barátai, alkotótársai is búcsúztak. A temetésen részt vett többek között Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Gálvölgyi János, Bajor Imre, Kern András, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Hollós Frigyes, Eperjes Károly, Avar István, Závada Pál, Jordán Tamás, Varnus Xavér, Eszenyi Enikő, Martinovics Dorina és Básti Juli, valamint a Művésznő férje, Puskás Tamás rendező a Centrál Színház igazgatója.

Garas Dezső és Törőcsik Mari 2012. április 16-án a Művészetek Palotájában lépett volna fel Varnus Xavér orgonaművésszel. Garas a halála előtt úgy rendelkezett, ha esetleg nem érné meg az idei évet, az előadást akkor is tartsák meg nélküle; azt szerette volna, ha Törőcsik a kezében az ő fényképével énekelné el a dalokat.

Mészáros Márton

Garas Dezső (1934-2011)

Garas Dezső (1934-2011)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: