Tessék csak megijedni!

2012. január 16-án a Nightmare in Budapest nevet viselő interaktív horror színházban jártam. Budapest szívében a Lázár utcában található épület első blikkre egy teljesen átlagos iroda is lehetne, s mindaddig még le nem mész a lépcsőn, ebben a hiszemben is maradsz.

A horror házába csak akkor nyersz bebocsátást, ha előtte lefoglalod a belépőjegyeket. A telefonon vagy interneten történő időpontkérés után viszont már kis csoporttal – vagy akár ketten – teheted be a lábadat a félelem birodalmába. A feltűnően jól megépített helyszínen, tizenegy szobán keresztül leselkedik rád veszély. A túrát egyedileg épített, félelmetes díszletek között, egy 500 négyzetméteres területen teheted meg.

Egy vicces kis adalék: amikor én voltam ott, akkor öten mentünk végig az útvonalon és már az első pillanattól fogva mindnyájan megfogtuk egymást kezét. És el sem engedtük, addig még ki nem jutottunk. Az persze, nem zavart minket, hogy vadidegenek voltunk egymásnak.

Ehhez fogható különleges „horror színházban” még sohasem jártam, bár hasonló kísértethelyeken, a világ vidámparkjainak horror házaiban már voltam – de a Los Angeles-i Universal Filmstúdió élethűen berendezett horror háza sem ér fel ezzel.

A bátor látogató bárki lehet, az egyetlen feltétel, csak annyi, hogy az illető 14 év feletti személy legyen és alá írja, hogy a saját felelősségére vállalkozott az ijesztgetésre. A horrorisztikusan festő, elmaszkírozott, kiséteties szereplőkhöz nem érhetünk, de nem hinném, hogy sokaknak lenne bátorsága hozzá.

Kalandra fel, hív a sötétség!

Mészáros Márton

Az ott én vagyok, de ez még csak az illemhely... - Nightmare in Budapest interaktív horror színház

Az ott én vagyok, de ez még csak az illemhely... - Nightmare in Budapest interaktív horror színház

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: