Fagyos február

Európa országaiban az utóbbi napokban igazán hideg és zord időjárás köszöntött be február elejétől. 2012. február 6-án délután – 12 Celsius-fokot mértek Budapesten abban az utcában, ahol lakom, az elmúlt napok hajnalaikor a hőmérséklet néhol – 20 fok alá süllyedt. A február 4-5-i hétvégén ötven esztendős hidegrekord dőlt meg Magyarországon. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az országban több helyen átmenetileg szünetelt az áram-, a fűtés-, vagy az ivóvízellátás.

Az öreg kontinensen tomboló sarkvidéki hideg és az erős havazás halálos áldozatainak száma meghaladja a 290 főt. A felmérések szerint Magyarországon is naponta legalább két ember veszti életét a fagyhalál miatt. Az otthonról elszökött, utcán élő szerencsétlen állatokról (elsősorban kutyákról) pedig még nem is beszéltünk.

Zárják meleg helyre kutyáikat, cicáikat, de az sem baj, ha a lakásaikba adnak helyet kedvenceiknek, amíg a nagy hideg tart! Mindenki vigyázzon, mert az utak egyszerűen járhatatlanok; láttam jégen megcsúszó idős nénit, s jártam a hó által betemetett Andrássy úton is, ahol az autósok képtelenek voltak a saját sávjukban haladni, mert a hó mindent elfedett.

Mészáros Márton

Dog, it's cold outside

Dog, it's cold outside

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: