Farsangi előadást tartottak a plébánia színpadán

Az Avilai Nagy Szent Teréz Templom plébániájának színpadán 2012. február 18-án és 19-én tartották meg az idei évi farsangi előadást. A két órás előadást Kelemen Tamás római katolikus hitoktató rendezte, aki immáron több mint tíz éve irányítja a színjátszó kört.

A műsor első felében másodikos és harmadikos gyerekek adtak elő mondókákat, majd Zilahy Lajos 1916-ban írt Az ökör című komédiáját játszották el. Utána következett Heltai Jenő Joujou kisasszony című rövid, ám annál pergőbb szerelmi története, amelynek középpontjában egy kacér leány áll, aki egyszerre három férfit hiteget. A címszereplő hölgyet és a férfit, akinek a csalfa lány végül a szívét adja, két húsz évnél idősebb fiatal játszotta, Arlaquinót, a költőt pedig maga Kelemen Tamás keltette életre.

A darabban a gazdag bankárt, Pantalon urat alakítom, aki az egész vagyonát Joujou kisasszonynak adná szerelméért cserébe. A szöveg megtanulása a jó rímelés miatt nem okozott különösebb gondot, a nehézséget a stressz miatti izgulás jelentette. Viszont, így sem rontottuk el a szöveget, a közönség pedig ovációval jutalmazta az előadásunkat.

A szünet után a Zsebtolvaj című másfél órás bohózat elevenedett meg a színpadon. A sokszereplős darab főszerepét az egyetemista Kobolák András alakította, de a további szereplők is kiváló munkát végeztek. Én a Zsebtolvaj utolsó jelenetében tűntem fel, a konfliktust megoldó detektívet játszottam. A darabban a fővárosi detektívé az utolsó szó joga.

A színházi esték előadására mindkét nap megtelt a 80 fős nézőtér.

Mészáros Márton

Kelemen Tamással és Horváth Fruzsinával Heltai Jenő Joujou kisasszony című színművének előadásán Budapesten, 2012. február 19-én (Fotó: Szilasi Katalin)

Kelemen Tamással és Horváth Fruzsinával Heltai Jenő Joujou kisasszony című színművének előadásán Budapesten, 2012. február 19-én (Fotó: Szilasi Katalin)

Egy hozzászólás to “Farsangi előadást tartottak a plébánia színpadán”

  1. Szajó_Mónika Says:

    mészáros márton úr hősszerelmesként? készült videó is, mert azt megnézném szívesen 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: