Megtartották a Napközis Vers- és Prózaíró Versenyt a Bárdos Iskolában

2012. február 21-én rendezték meg a Napközis Vers- és Prózaíró Versenynek a házi fordulóját az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban. A verseny iskolai fordulójának ötlete Irsikné Karácsony Andrea napközis munkaközösség-vezető fejéből pattant ki. A tanárnő, aki 2007 óta vezeti a napközis munkaközösséget, fontosnak tekinti a tehetséggondozást, s nagy figyelemmel fordul az összes gyermek felé.

Az alsóerdősori napközis diákok életének szerves részét képezi az irodalom, az előző évi Napközis Vers- és Prózaíró Versenyeken sikerrel induló résztvevőkből kis baráti társaság alakult ki, és tavaly megalakult a Napközis Irodalmi Kör. Az irodalombarát diákoknak már saját csoportjuk is van a Facebook közösségi oldalon, ahol publikálásra kerültek a tagok 2007 és 2011 között íródott versei és meséi.

Az idei évi versenyen is különböző kategóriákban született eredmény, a tanárokból álló zsűri megpróbált mindenkit ösztökélni az elismeréssel. Az alsós versek közül Baranyi Anna 4. z osztályos tanuló műve nyerte el a zsűri tetszését, az alsós mesék közül pedig Mező Magdolna Anna szintén negyedikes tanuló írásműve aratott sikert. A felsősök mezőnyében a legjobb versért járó elismerést Laufer Nikolett 5. b osztályos tanuló vihette haza, még a legjobb felsős prózának a hetedik osztályos Csider Emese „Társalgás egy falevéllel” című alkotását találták. Ezúttal azok sem maradtak elismerés nélkül, akik nem lettek dobogósak. Simon Csilla (5. a) és Domahidy Veronika (4. z) a témaválasztásért részesültek különdíjban.

Szeretném azt is kihangsúlyozni, hogy iskolánk az elmúlt évek során jelentős sikereket könyvelhetett el a verseny kerületi fordulójában, ezért a házi megmérettetésen továbbjutóknak sok sikert kívánok. A jövő író nemzedékének üzenem: a legnagyobb fejlődést csak rutinnal és kitartással lehet elérni.

Mészáros Márton

Napközis vers- és prózaíró háziverseny az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban 2012. február 21-én (Fotó: Mészáros Márton)

Napközis vers- és prózaíró háziverseny az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban 2012. február 21-én (Fotó: Mészáros Márton)

2 hozzászólás to “Megtartották a Napközis Vers- és Prózaíró Versenyt a Bárdos Iskolában”

 1. Irsik Andi Says:

  Köszönöm szépen!!!

 2. sári Says:

  Kedves Márton!

  Nekem nagyon tetszik a David Arts alatt megjelent versei, különösen azok, ahol kifejezi az érzelmeit. Ahol arról ír, hogy mennyire szeret valakit, vagy ahol enged egy kis szeletet mutatni a valós énjéből. Tetszett a Nagymamájának írt verse, őszinte nagyon. Érezni benne a néma fájdalmat, az ürességet és az elvesztett hiányát. Az „Ő” című vers pedig szintén nagy kedvencem lett, nemcsak a rímek jók, hanem a mondanivaló is, és benne van a szerelemnek az összes szakasza a maga kiszámíthatatlanságával.

  Utólag kíván Önnek boldog születésnapot,
  Egy vidéki olvasója:

  Sári

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: