Nyílt levél a Kritikus Tömeg fórumozóinak

Tisztelt KT-fórumozók,

Alapvetően nem válaszolnék a megjegyzéseitekre több okból kifolyólag sem. Ezek közül az egyik, hogy véleményeiteket „humoros kritikának” fogtam fel a legtöbb esetben, a másik pedig az ismert latin mondás, miszerint a sas nem kapkod legyek után. Viszont nem hagyhatom szó nélkül egyrészről azt, hogy valaki pontatlanságokat állít rólam, másrészről pedig azt, hogy a nevemben írjon bárki is.

A fenti ismérvek miatt nem is szeretnék reagálni a kritikáitokra, csupán csak egy kérdést tennék fel: honnan veszitek, hogy hátszéllel érek el bármit is az életben? Felháborító, hogy a napnál is világosabbnak tartjátok, hogy mindent a szüleim segítségével – pontosabban Édesanyám segítségével – sikerül elérnem. Példaként éppen a Gálvölgyi Jánossal készített interjúmat említitek, de az összes többi interjúra is igaz, hogy Édesanyám és a családomból senki sem segített a megszervezésében. Érthetetlen, hogy miért gondoljátok, hogy rokoni kapcsolatok révén sikerül megszervezni egy-egy találkozót, vagy például Bicskey Lukács megnyerését az Emberség főszerepére.

A másik dolog, amiért tollat ragadtam az, hogy mérhetetlenül gusztustalan dolognak tartom, ha valaki más nevében ír akár egy sort is. A fórumotokon március 16-án tettetek közzé egy levelet, amelyet Mészáros Márton írt alá. Természetesen egyikőtök sem tudhatta, hogy nem én írtam a levelet, emiatt nem is terhel titeket a felelősség. Viszont felháborít, hogy valaki az én nevemben ír, méghozzá helyesírási hibákkal teletűzdelt szöveget, aláírva az én nevemet. Azok, akik ismernek, tudhatják, hogy a levél végére, a név mellé írt „mert vannak, akik kimerik írni a valódi nevüket” kezdetű mondatot soha sem vetném papírra.

Mostanra már hozzászoktam, hogy valótlan hírek keringenek rólam az interneten, éppen ezért szeretném kijelenteni, hogy nem vagyok fent a Kritikus Tömegen, sem egy felhasználónévvel, sem többel. Nem fogom a régi dolgokat emlegetni, de az a bizonyos kellemetlen ügy óta már nincsenek ilyenek dolgaim.

Próbálom belátni a hibáimat, és igyekszem kijavítani őket, de ez túlságosan időigényes feladat ahhoz, hogy egyik percről a másikra sikerüljön. A kritikákat (legyen az negatív, vagy akár pozitív hangvételű) mindig elfogadom, és hasznosítom őket. Aki rendszeresen figyelemmel követi a blogomat, láthatja, hogy képes vagyok a fejlődésre.

Szívélyes üdvözlettel:

Mészáros Márton

Budapest, 2012. március 17.

Fórum

Fórum

6 hozzászólás to “Nyílt levél a Kritikus Tömeg fórumozóinak”

 1. Bolond Pierrot Says:

  Kedves Márton!

  Nem hazudtoltad meg önmagadat. Már a nyitány megér egy misét: “Alapvetően nem válaszolnék a megjegyzéseitekre több okból kifolyólag sem. Ezek közül az egyik, hogy véleményeiteket ‘humoros kritikának’ fogtam fel a legtöbb esetben, a másik pedig az ismert latin mondás, miszerint a sas nem kapkod legyek után.” Őszintén érdekelne, hogy honnan fakad ez a nárcisztikus, beteges, már-már személyiségzavarral határos önimádatod. Mert hogy reális alapja nincs, nos, annyi bizonyos. Saját magad köré vont kultuszod egyébként széles körben nevetség tárgya, olvasd csak el a Vicces kedvű “jóakaróim”-poszt alatti megjegyzéseket! Rettentően sajnállak torz lelkivilágodért, de még ennél is mélyebb szánalmat ébreszt bennem a tudat, hogy valószínűleg örökre vak közönnyel viseltetsz majd az ilyen és ehhez hasonló – ha hiszed, ha nem, elsősorban építő jellegű – kritikákkal szemben. Mártonom, érted haragszunk, nem ellened! De ne aggódj, van számodra jó hírem is: néha-néha – mellékutakon – a tehetségtelen ripacsok is képesek érvényesülni. Erről szól például Martin Scorsese A komédia királya című opusa is, nézd csak meg!

  Hogy miből gondolom, hogy hátszéllel sikerült elérned az eddigi “eredményeidet”? Tudod, az olvasó nem idióta. Összerakja magában a dolgokat. Vagy úgy gondolod, hogy mi valóban benyeljük azt a marhaságot, hogy a hazai bulvárvilág krémje (be kell vallanom, e szintagma nem éppen dicséret ma az én számból) a két szép szemedért ül le melléd egy kávéra meg egy interjúra? Még szánalmasabb, még arcátlanabb vagy most, hogy még kezeidet széttárva csodálkozol azon, hogy átlátunk nagyzoló, undorítóan egoisztikus maszlagaid bűzös ködén! Mártonom, letettem rólad. Egy olyan sassal, akinek fejében önhittségtől duzzadó tyúkagy zakatol, nem szívesen falatnám fel magam.

  Mártonom, szívd magadba a Föld jóságát, és készíts egy exkluzív interjút önmagaddal, amelyből talán majd fény derül arra, miféle események vezettek személyiséged ilyetén deformálódásához! Lefogadom, ha erre sor kerül, csak nézel majd, mint Geronazzo Mária kilenc fasz között. Remélem, a felismerés öröme hasonlóan kéjes lesz, mint “kolléganőd” számára e gigászi megdöbbenés (tudod, a bulvárműfaj szilárd köteléke összekapcsolja az embereket, ezért merészeltelek kollegiális viszonyba hozni a nagytiszteletű művésznővel, meg azért is, mert kb. az ő szintjén képviseled). Tiszteletemet kell kifejeznem édesanyádnak, ugyanakkor őszinte részvétemet is, amiért ilyen csúnyán félrenevelt Téged.

  Atyai szomorúsággal: K.P.

 2. Pite Says:

  Kedves Pierrot!

  “Lefogadom, ha erre sor kerül, csak nézel majd, mint Geronazzo Mária kilenc fasz között.”

  Nos, örökbecsű írását olvasva azt kell gondoljam, hogy az említett inkriminált testrészek közül Ön képviseli mind a kilencet.
  Pite

 3. profiúrf Says:

  Pite jól “tolja” ezeknek a szavával élve… Valami felháborító, hogy egy ilyen fiatalember munkásságát így értékelik egyes alakok, akik képtelenek vállalni magukat… még Bolond Pierrot a legtökösebb közüllük, mert vette a fáradságot és írt neked.. Szánalmas társaság ez a Kritikus Tömeg…

 4. dzsudi Says:

  ” Vagy úgy gondolod, hogy mi valóban benyeljük azt a marhaságot, hogy a hazai bulvárvilág krémje (be kell vallanom, e szintagma nem éppen dicséret ma az én számból) a két szép szemedért ül le melléd egy kávéra meg egy interjúra?”

  elolvastam ezt a hányadékot és megnéztem kikkel készített interjút a gyerek…nem tudom mióta bulvárszereplő több író meg magyarország legnagyobb színészei. Szép kis oldal lehet az a Gecis Tömeg vagy mi az.

 5. névtelenkommentgazda Says:

  másnak legalább nincsen blogja, aki ilyen mint szarcimarci

 6. ChrisAdam Says:

  Szánalmas társaság ez a Kritikus Tömeg…

  Szép kis oldal lehet az a Gecis Tömeg vagy mi az.

  Kedves dzsudi és profiúrfi! A KritikusTömeg nem a Marciellenesek oldala, sem pedig a Marcika ellen kialakított internetes kolónia. Fenn van egy pár olyan felhasználó (köztük, bevallom én is), akik hetente bevonulnak az OFF topicba és kibeszélik, hogy mi is történet Marcikával ezen a héten, majd sajnálattal nézünk az szekrény által összevert Marcira és nevetünk. A felhasználók a gecik (maximum) és nem a KT. Ezt ne felejtsétek el! Ne minősítsétek az oldalt azért, mert egy-két antiMarcista kitárgyalja a Marcit. Tudom, nem szép dolog, de jól esik. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: