Visszavonták Schmitt Pál doktori címét

A Semmelweis Egyetem szenátusa 2012. március 29-én bejelentette, hogy visszavonja Schmitt Pál államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címét. A hírt Tulassay Tivadar, az egyetem rektora jelentette be egy rögtönzött sajtótájékoztatón a szenátus ülése után.

A titkos szavazáson 33 személy szavazott igennel, és 4-en nemmel arról, hogy elvegyék-e Schmitt doktori címét. Az indoklás az, hogy két nappal korábban a Semmelweis Egyetem internetes oldalán közlemény útján bejelentették, hogy a Schmitt Pál doktori disszertációját vizsgáló bizottság megerősítette a plagizálás vádját.

Orbán Viktor miniszterelnök a hírre reagálva hajlandó volt válaszolni újságíró kérdésekre, és elmondta, hogy a magyar alaptörvény szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, ő pedig ehhez tartja magát.

Az ellenzéki Magyar Szocialista Párt (MSZP) örömmel fogadta az államfő doktori címének visszavonásáról szóló határozatot. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a baloldal párt Jókai utcai székházában jelentette be, hogy az MSZP benyújt a parlamentnek egy határozati javaslatot, amely kimondja, hogy a legfőbb közjogi méltóság méltatlanná vált posztja betöltésére, s egyben felkéri az Országgyűlés Schmitt Pált, hogy mondjon le tisztségéről.

Schmitt Pál március 29-én este 10 óra után érkezett meg a dél-koreai nukleáris csúcsértekezletről a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre. A Frankfurtból érkező gépnél egy elsötétített üvegű fekete személygépkocsi várta az államfőt, akit konvoj vezetett ki a reptérről. Az egyik internetes hírportálnak sikerült megszólaltatni a gép egyik utasát, aki néhány sorral Schmitt mögött ült. Ő elmondta, hogy az államfő először még vicces kedvében volt, a mellette ülő utasnak nevetve mutogatta a Time magazin címlapját, azonban az út során, a magyar főváros felé közeledve egyre romlott a köztársasági elnök jókedve. „A végén már elég komor lett” – mesélte a férfi. Schmitt Pál a frankfurti repülőtéren értesült a doktori címét visszavonó döntésről.

Schmitt Pált a repülőtéren hatalmas táblákat és transzparenseket tartó tüntetők, és újságírók, fotóriporterek hada várta. Az Index.hu cikke szerint a Fideszben többen is biztosra veszik, hogy Schmitt Pál lemondásával indul a március 30-i nap. A kormányfő már többször beszélt Schmitt Pállal a doktori cím visszavonását követően, s bennfentesek szerint korábbi megnyilvánulásai ellenére ezúttal már nem marasztalta az államfőt.

Számomra nagyon gyanús Schmitt Pál plágiumügyének kirobbanása, elképzelhetőnek tartom, hogy egyfajta „összeesküvés” állhat a dolog hátterében. Szerintem valaki nagyon is tudta, hogy most okozza a legnagyobb galibát a köztársasági elnökkel a plagizálás kiszivárogatással.

Mészáros Márton

chmitt Pál magyar államfő és Barack Obama amerikai elnök a nukleáris biztonsági csúcsértekezleten Szöulban 2012. március 27-én

chmitt Pál magyar államfő és Barack Obama amerikai elnök a nukleáris biztonsági csúcsértekezleten Szöulban 2012. március 27-én

2 hozzászólás to “Visszavonták Schmitt Pál doktori címét”

  1. Zsótér Says:

    1. Honnan veszed ,hogy tüntetők és riporterek hada várta? Ott volt kb 10 db ember, és 4 újságíró. Mellesleg hiába várták mert kb 100 m távolság egy kordon választotta el őket egymástól
    2. Mészáros Márton, kifejtenéd, hogy miért gondolod ,hogy ez egy összeesküvés elmélet? (Na meg, hogy egy aránylag objektív cikkbe miért írod bele a véleményed? Ez nem szokás nem?)

  2. hopsz Says:

    Mert ő Mészáros Márton.^^ A tények ferdítője, a pontatlanság ura és ezáltal az igénytelenség császára, akit a vak követői és nyelvüket pergetve alkalmazó nyalógépei álhatatosan követnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: