Hopkins, mint Hitchcock

Anthony Hopkins Oscar-díjas brit színész kelti életre Alfred Hitchcock (1899-1980) világhírű angol filmrendezőt a Hitchcock munkacímen (korábban: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho) forgó brit életrajzi filmben, amelynek központit témája a rendező 1960-ban bemutatott, mára már legendássá vált Psycho című filmjének keletkezése.

A Hitchcockot alakító 74 esztendős Anthony Hopkins nemcsak belsőleg azonosult a szereppel, a kiváló maszkmestereknek és a sminkeseknek hála külsőleg is a neves rendezővé vált. Megtévesztően nagy a hasonlóság!

A film forgatási munkálatait 2012. április 13-án kezdték meg. Az alkotás másik főszereplője, Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő, aki a rendező nejét, Alma Reville (1899-1982) kelti életre. A Psycho című film híres zuhanyzójelenetében Scarlett Johansson amerikai színésznő játssza majd azt a karaktert, amely meghozta a nemzetközi elismerést Janet Leigh (1927-2004) amerikai színésznőnek. Sacha Gervasi filmje, amely az Alfred Hitchcock and the Making of Psycho című könyvön alapszik, sokak szerint a jövőévi Oscar-hajrá egyik nagy esélyese lehet.

Mészáros Márton

Anthony Hopkins brit színész, mint Alfred Hitchcock angol filmrendező a Hitchcock munkacímű film forgatásán 2012. április 13-án, valamint egy eredeti kép a rendezőről

Anthony Hopkins brit színész, mint Alfred Hitchcock angol filmrendező a Hitchcock munkacímű film forgatásán 2012. április 13-án, valamint egy eredeti kép a rendezőről

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: