Megkezdődött a Die Hard ötödik részének forgatása Budapesten

2012. április 24-én megkezdődött a Die Hard-filmek legújabbikának, a Good Day to Die Hard című filmnek a forgatása Budapesten. A filmet jegyző John Moore ír rendezőt már az első munkanapon sikerült lencsevégre kapnia néhány messziről képet készítő, teleobjektíves fotósnak, azonban közeli képre senki se számítson, hiszen az összes forgatási helyszínt lezárták, és azokat szigorúan őrzik a média és az elvetemült rajongók elől.

A rendező a film főszereplőjét, Bruce Willist még nem instruálhatta, hiszen az amerikai filmsztár csak május közepén érkezik Magyarországra, azonban Yulia Snigir orosz színésznő már jelenetben forgatott. Ha igaz a szóbeszéd, az 57 esztendős Willis nem egy patinás pesti szálloda vendége lesz, hanem lakást bérel magának valahol Budán.

Joseph Morgan brit színész, a Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) című sorozat egyik népszerű főszereplője április 25-én délután érkezett meg Budapestre. Mindenki azt hitte, hogy a színész is a Die Hard 5. szereplőgárdáját bővíti majd, azonban a rá várakozó magyar rajongóknak elárulta, hogy az Open Grave című film munkálatai miatt érkezett öt hétre Pestre.

A magyar fővárosban felvett jelenetek a film története szerint Moszkva utcáin játszódnak. A film forgatási helyszínei a következőek: Szabadság tér, Vörösmarty utca, Király utca, Wesselényi utca, Jósika utca, Csengery utca, Izabella utca, Dob utca, Városligeti fasor, Dózsa György út, Bajza utca, Andrássy út, Szépművészeti Múzeum, valamint a Hősök tere.  2012. május 8-án reggel 6 óra és este 20 között a lakókörnyezetem közelében, közvetlenül a mellettünk lévő két utca, a Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszon forgatnak majd.

Mészáros Márton

Bruce Willis amerikai színész

Bruce Willis amerikai színész

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: