Mészárlás Szíriában

A 2011 tavaszán Bassár al-Aszad szíriai elnök önkényuralmi rendszere ellen kirobbant felkelés egyik legvéresebb eseményére 2012. május 25-én került sor. A szíriai hadsered támadásában a kormányerők 108 embert mészároltak le a híradások szerint, de egyes források szerint 116-an vesztették életüket a szíriai Húla városában és környékén történt véres gyilkosságban.

A halottak között túlnyomórészt civilek (legkevesebb 90 ember) voltak, köztük 49 gyermek és 34 nő halt meg a véres támadásban.

Ban Ki Mun, az ENSZ-főtitkára „szörnyű és brutális bűncselekménynek” jellemezte a támadást, amelyet több európai kormány is elítélt. Mérhetetlenül felháborítónak találom én is, hogy valaki a saját népe ellen hajtson végre ilyen aljas és véres merényleteket. Asszad egyszerűen képtelen meghallani a változás szelét, és bosszút áll mindenkin, aki megpróbál szembe szegülni a diktatúrájával. Ha Aszad ezt folytatja, kétség sem fér hozzá, hogy rövid időn belül beáll a meggyilkolt diktátorok sorába, és Ceausescu, vagy éppen Kadhafi sorsára jut.

Mészáros Márton

Demonstráció Szíriában

Demonstráció Szíriában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: