Hajdú-Sarka Kata: “Sok mindent megtudok emészteni”

Hajdú-Sarka Katával, Hajdú Péter televíziós műsorvezető fiatal feleségéve beszélgettem. A 26 éves Kata az interjúra magával hozta kétéves kisfiúkat, Dávidot is. Az egykori modell felidézte azokat az időket is, amikor profi kézilabdázó volt.

Sarka Kata modell, Hajdú Péter műsorvezető felesége Budapesten 2012. szeptember 13-án (Fotó: Mészáros Márton)

Sarka Kata modell, Hajdú Péter műsorvezető felesége Budapesten 2012. szeptember 13-án (Fotó: Mészáros Márton)

Mészáros: Jelenleg mivel foglalkozol?

Sarka: A saját cégünkben csinálok sales-marketing tevékenységet, ami annyit tesz, hogy a Frizbi, vagy A Szépségkirálynő köré szerzek támogatókat. Most például a Miskolci Sörfesztivált a férjem szervezte, az egész rendezvény értékesítése pedig hozzám tartozott, mind szponzorok, mind árusok. Körülbelül fél éve dolgozom aktívan, előtte otthon voltam a gyerekekkel.

Mészáros: Gyerekkorodban milyen elképzeléseid voltak életednek erről a szakaszáról?

Sarka: Olimpikon vagy világbajnok kézilabdázó szerettem volna lenni. Sajnos ez egy komoly vállsérülés miatt nem valósulhatott meg soha, de MB I/B-ben hagytam abba. Azok a lányok, akikkel együtt játszottam, végül MB I-be jutottak fel.

Mészáros: Ha újraélhetnéd életed egyik pillanatát mi lenne az?

Sarka: Ha lenne erre mód, akkor egyből hármat választanék. Az egyik az esküvőnk lenne, ami gyönyörű volt, de akkor ott nem tudtam annyira élvezni, mert borzasztóan aggódtam, izgultam. És a két szülés lenne még az, amit szívesen újraélnék, hiszen életet adni egy gyermeknek nagyon nagy élmény.

Mészáros: Jelennek meg rólad kevés hírértéket tartalmazó cikkek a bulvárban, hogyan viszonyulsz ezekhez?

Sarka: A mai napig nagyon nehezen viselem. Ha bármi igazán fontos történik velem, soha nem írják meg. Például nagyon fontos számomra a Szemem Fénye Alapítvány, amely egy gyermek hospice alapítvány, akik haldokló gyerekeken segítenek. Minden tőlem telhető módon megpróbálok segíteni, de erről senki sem ír, ellentétben azzal, hogy milyen márkájú táskát kaptam a férjemtől.

Mészáros: Mit tapasztalsz, hogyan viszonyulnak hozzád az emberek?

Sarka: Olvasok fórumokat. Szerintem abszolút tanulságos lenne mindenkinek elolvasni a saját magához tartozó fórumokat, véleménynyilvánításokat. Sajnos azt kell mondjam, ijesztő amit írnak rólam az ilyen helyeken. Viszont ha elmegyek valahova, például vásárolni, mindenki kedves velem.

Mészáros: A TV2 Akadémia növendékeként kivel készítettél interjút?

Sarka: A Magellán című műsorban voltam gyakornok, és többek között Andy Vajnával, Szabó Győzővel, Árpa Attilával, Dopemannel készítettem interjút. Tényleg nagyon jó volt az az időszak, de nem kétgyermekes anyának való. A hathetes gyakorlat alatt szinte semmi időm nem maradt a gyermekeimre, és ez később sem változott volna, ha folytattam volna azt a munkát.

Sarka Kata modell, Hajdú Péter műsorvezető felesége Budapesten 2012. szeptember 13-án (Fotó: Mészáros Márton)

Sarka Kata modell, Hajdú Péter műsorvezető felesége Budapesten 2012. szeptember 13-án (Fotó: Mészáros Márton)

Mészáros: Elég jól ismered a médiát, mit gondolsz mi a leggusztustalanabb benne?

Sarka: A bulvármédia. A bulváron belül pedig az álhírek. Én azért sok mindent meg tudok emészteni, semmi bajom sincs sem a Blikkel, sem a Borssal, sem az Új Ásszal, de az olyan internetes portálokat nem szeretem, amelyek ellen nem lehet mit tenni. Csak egy példát hagy mondjak: megírták a férjemről, hogy meghalt tegnapelőtt.

Mészáros: Mivel szeretnél foglalkozni a közeljövőben?

Sarka: A mostani munkám nagyon tetszik, továbbra is szeretnék ezen a vonalon maradni. Miután Törökbálintra költöztünk, találtam ott egy női kézilabda csapatot, szeretnék náluk játszani. Már mielőtt terhes lettem Dáviddal, befogadtak, leigazoltak és ott játszhattam egy ideig, de aztán kiderült, hogy terhes vagyok. A munka és a gyerekek mellett a sport az, amit szeretnék.

Mészáros: Szabadidődben szoktál olvasni?

Sarka: Két kisgyerek mellett az embernek szinte egyáltalán nincs szabadideje. Ha mégis, akkor alszom, vagy ha marad energiám az esti mese után, akkor inkább olyan könyvek érdekelnek, amelyek lelki tanácsadással, karrierépítéssel foglalkoznak. Mostanában nagyon érdekel a Domján-féle agykontrol. Vagy a YouTube-on nézek agykontrolos videókat, vagy a neten tájékozódom, de könyveket is vettem hozzá.

Mészáros: Hol töltöttétek az idei nyarat?

Sarka: Cipruson voltunk kétszer ezen a nyáron. Egyszer a gyerekekkel, egyszer pedig csak kettesben. Egyébként a nyár többi részét Balatonföldváron töltöttük, az a kedven helyünk. Ott van a nyaralónk, és ott ismerkedtünk meg hat és fél évvel ezelőtt.

Mészáros: Csak nem Ayia Nappán voltatok?

Sarka: Voltunk nagyon sokszor ott, és Ayia Nappától néhány kilométerre találtunk egy gyönyörű tengerpartot. Szerintem ez Ciprus legszebb része, és mégsem egy tipikus turistaparadicsom. Lett több helyi barátunk is, ők ajánlották. Peti kilencszer volt már Cipruson, én pedig ötször, szóval már jól ismerjük.

Mészáros: Mi a legfontosabb számodra az életben?

Sarka: A családom összetartása.

Mészáros: Beszélnél egy kicsit a gyerekeidről. Miért kell a legnagyobb csatáitokat megvívnotok a gyerekeiddel?

Sarka: Szerencsére nekünk nincsenek nagy csatáink. Nyugodt, harmonikus az életünk. Petinek hosszú ideje ugyanaz a munkája, és én is azt csinálom, amit szeretek. Nincsenek nehézségeink az életben, ezt le is kopogom.

Budapest, 2012. szeptember 13.

Mészáros Márton

Sarka Kata modell, Hajdú Péter műsorvezető felesége és 2 éves fia, Dávid Budapesten 2012. szeptember 13-án (Fotó: Mészáros Márton)

Sarka Kata modell, Hajdú Péter műsorvezető felesége és 2 éves fia, Dávid Budapesten 2012. szeptember 13-án (Fotó: Mészáros Márton)

Egy hozzászólás to “Hajdú-Sarka Kata: “Sok mindent megtudok emészteni””

  1. téjlorr Says:

    Tetszik benne, hogy nincs elszállva magától. Nem is lenne mire amúgy. A kérdések hozzávalók, mást nem lehetne tőle kérdezni. Rendesen válaszolgatott rá, de semmi pluszt nem tett bele. Viszont a kiskrapek nagyon cukorfalat :)))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: