Helen Mirren újra királynő lesz

„Egyáltalán nem szeretnék a színésznő lenni, aki arról vált ismertté, hogy a királynőt játszotta, ezért voltak fenntartásaim, mielőtt igent mondtam” – nyilatkozta Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő, miután bejelentette 2012. szeptember 22-én, hogy újra eljátssza II. Erzsébet brit királynőt. A 66 éves színésznő, aki 2007-ben Oscar-díjat kapott A királynő (The Queen) című filmben a brit uralkodóként nyújtott erőteljes alakításáért, ezúttal a híres londoni West Enden, a Gielgud Színházban fogja újra életre kelteni II. Erzsébetet.

A The Audience (nyersfordításban: Az audiencia) címet viselő színdarab középpontjában az immáron 60 éve uralkodó királynő és tizenkét miniszterelnökének kapcsolatát fogja bemutatni. A darab címe a királynő és a kormányfő heti megbeszéléseire utal, amely immáron hagyománnyá vált a mindenkori brit uralkodó és a miniszterelnök között.

Helen Mirren úgy nyilatkozott, hogy minden erejének összpontosításával fog dolgozni az alakításon, és megjegyezte azt is, hogy az elmúlt hatvan év alatt szerinte változott a királynő jellegzetes hangja. Mint mondta, megpróbálja a hangját is úgy elsajátítani, hogy élethű legyen.

Az előadás bemutatóját 2013 februárjára tervezik. A színdarabot az a Peter Morgan írta, aki A királynő című film forgatókönyvét is jegyzi.

Mészáros Márton 

II. Erzsébet brit királynő Diana hercegnő 1997-es temetésén és Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő A királynő című film egyik jelenetében 2006-ban

II. Erzsébet brit királynő Diana hercegnő 1997-es temetésén és Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő A királynő című film egyik jelenetében 2006-ban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: