A Trónok harca kapta a legtöbb Emmy-díjat

2012. szeptember 23-án a Los Angeles-i Nokia Színházban osztották ki az amerikai televíziós Emmy-díjakat. A 64. alkalommal megtartott díjátadón a legtöbb elismerést a Trónok harca (Game of Thrones) című HBO-sorozat kapta, a történelmi fantasy minisorozat tizenegy jelöléséből hetet válthatott díjra. A népszerű Trónok harca eredetileg A tűz és jég dala regényciklusnak az adaptációja.

A 2008 óta jelentős sikereket elkönyvelő Mad Men – Reklámőrültek (Mad Men) idén tizenhét jelölést kapott, viszont egyetlen kategóriában sem díjazták.

A színészi kategóriákban született eredmények sokakat megleptek.  A legjobb vígjátékszínésznő Julia-Louis Dreyfus, Az alelnök (Veep) című sorozat főszereplője lett. A tévéfilmsorozat legjobb női főszereplőjének járó Emmyvel Clarie Danes színésznőt tüntették ki, akinek a Homeland című sorozatban nyújtott alakítását méltatták.

A televíziózás Osca-díjának is titulált Emmy-díjjal Kevin Costner amerikai színészt is kitüntették. Az Oscar-díjas filmsztár a minisorozat vagy tévéfilm legjobb férfi főszereplőjének kategóriában diadalmaskodott a Hatfields & McCoy című minisorozatban nyújtott alakításával.

A minisorozat vagy tévéfilm legjobb női főszereplőjének járó Emmy-díját Julianne Moore kapta a Versenyben az elnökségért (Game Change) című tévéfilmben Sarah Palin amerikai politikusként nyújtott alakításáért. Ugyanennek a kategóriának a legjobb női mellékszereplőjének járó elismerést a kétszeres Oscar-díjas Jessica Lange amerikai színésznőnek ítélték, aki az American Horror Story című minisorozatban nyújtott alakításával érdemelte ki a díjat.

Tom Hanks a minisorozat vagy tévéfilm kategória legjobb alkotásának odaítélt kitüntetést kapta meg a Versenyben az elnökségért producereként. A művész fekete Lincoln autójára ragasztotta a trófeát, amely láthatólag nagyon tetszett a sajtónak.

Magyar vonatkozásban Louis CK (eredeti neve: Louis Szekely) nevét kell megemlítenünk, ugyanis a 45 éves filmes a Louie című vígjátéksorozat egyik forgatókönyvéért kapott Emmy-díjat. A díjátadón megemlékeztek a 86 éves korában elhunyt elhunyt Andy Griffith amerikai színészről (Matlock) is, aki idén júliusban ment el.

Mészáros Márton

Julianne Moore amerikai színésznő, miután átvette a minisorozat vagy tévéfilm legjobb női főszereplőjének odaítélt kitüntetést az Emmy-díjak 64. átadási ünnepségén Los Angelesben 2012. szeptember 24-én

Julianne Moore amerikai színésznő, miután átvette a minisorozat vagy tévéfilm legjobb női főszereplőjének odaítélt kitüntetést az Emmy-díjak 64. átadási ünnepségén Los Angelesben 2012. szeptember 24-én

Egy hozzászólás to “A Trónok harca kapta a legtöbb Emmy-díjat”

  1. hopsz Says:

    “Hatfields & McCoys”.

    Tom Berenger is bekerülhetett volna a felsoroltak közé, ő is híres színész. Ő játszotta Jim Vance-et.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: