Jake lenyomta Clint Eastwoodot

A 2012. szeptember 24-én közzétett mozijegy-eladási adatok szerint az amerikai box officet (mozijegy-eladási toplista) Az őrjárat vége (End of Watch) című akciódráma vezeti, amelynek főszerepét az Oscar-díjra jelölt Jake Gyllenhaal amerikai színész alakítja. A két nyomozóról szóló alacsony költségvetésből forgatott film eredménye mindenkit megdöbbentett.

Amerikában a hétvége másik két legnézettebb filmje, a House at the End of The Street című kritikusok által lezúzott horror és Clint Eastwood főszereplésével készült Trouble with the Curve keserédes vígjáték lett. Az elemzők szerint a hétvége pocsék volt az amerikai mozikban, ezt mutatja az is, hogy a listán szereplő első két legnézettebb film bevétele mindössze 13 millió dollár volt egyenként, holott az előrejelzések alapján 16 milliót vártak volna. Eastwood színészi visszatérése 12,7 millió dolláros nyitóhétvégét produkált, ami szintén gyenge eredmény.

A Warner Bros. Filmstúdió azzal magyarázza az Eastwood-film viszonylag kevés nézőszámát, hogy nem tett jót néhány héttel az alkotás premierje előtt, hogy a színészlegenda a Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenció utolsó napján Barack Obama amerikai elnököt gúnyolta negyedórás beszédében. A forgalmazó ennek ellenére bízik a film sikerében, hiszen az öt Oscar-díjjal kitüntetett Clint Eastwood mindig is húzó névnek számított, ezenfelül a film érdekessége, hogy az idén 82 esztendős Eastwood az 1993-ban bemutatott Célkeresztben (In the Line of Fire) című film óta nem szerepelt olyan alkotásban, amelyet nem ő rendezett. A Trouble with the Curve rendezője Robert Lorenz, akinek ez az első filmje direktorként.

Clint Eastwood a 2008-ban bemutatott Gran Torino című filmje után azt nyilatkozta, hogy többé nem vállal filmszerepet, de négy évvel később megfogta a Trouble with the Curve forgatókönyve, amely egy idősödő baseball-edzőről szól, aki közelebb kerül a lányához, miközben saját magán egyre jobban kiütköznek az öregedés szemmel látható jelei is. A korához képest fiatalos Eastwood elmondása szerint az aktív sportolásnak, a rendszeres golfozásnak és futásnak köszönheti egészségét.

Mészáros Márton

Jake Gyllenhaal amerikai színész Az őrjárat vége (End of Watch) című akciódráma premierjén Los Angelesben 2012. szeptember 17-én

Jake Gyllenhaal amerikai színész Az őrjárat vége (End of Watch) című akciódráma premierjén Los Angelesben 2012. szeptember 17-én

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: