Sztárok a beteg gyerekekért

1962-es alapításuk óta beteg gyerekek ezreinek életét mentették meg a St. Jude Gyermek Kutató Kórház (St. Jude Children’s Research Hospital) orvosai. A St. Jude Kórház a Tennessee állambéli Memphisben működik, ötvenedik évfordulójukra pedig egy különleges ajándékkal készültek. A Beatles klasszikusához, a Hey Jude című dalhoz készítettek egy kis videót, amelyen a gyerekek az orvosokkal, ápolókkal együtt éneklik a dalt, de több híresség is szerepel benne, némelyikük megkísérelte kiengedni még a hangját is.

A gyermekkorház kis filmjében szerepel Jimmy Kimmel, Jennifer Aniston, Betty White, Malin Akkerman, Robin Williams, Ellen DeGeneres, Michael Jordan és Keith Urban is. Némelyikük csak tátog, de akadnak köztük olyanok is, akik megpróbáltak bekapcsolódni a dalba. A megható videóban mindenki a kórház támogatását népszerűsítő pólót visel, melynek megvásárlásával a kórház rákkutatását támogathatjuk.

A kórház faji, vallási és anyagi helyzettől függetlenül ellát minden beteg gyereket, céljuk, hogy egy gyermek se haljon meg élete hajnalán. ‎”Legyünk mi azok, akik hirdetik: nem fogadjuk el, hogy három másodpercenként meghal egy gyerek, mert ő nem jut gyógyszerhez, mint te vagy én. Legyünk mi azok, akik hirdetik, hogy nem fogadjuk el, hogy a születési helyed határozza meg, hogy jogod van-e az élethez. Háborodjunk fel, legyünk hangosak.” – mondta korábban Brad Pitt, aki szintén támogatja többek között a gyermekrákkutatást is.

Mészáros Márton

St. Jude Gyermek Kutató Kórház

St. Jude Gyermek Kutató Kórház

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: