Miért gáz, ha topless napozik a leendő királyné?

Katalin hercegnő félmeztelen fotóitól hangos az egész világ az elmúlt hetekben. Azóta, hogy a francia Closer magazin publikálta lesifotókat 2012. szeptember 13-án, áll a bál a Katalin-ügy miatt.

Egy eddig még ismeretlen kilétű paparazzi a franciaországi Provance-ben található Château d’Autet területén, ami a királynő unokaöccsének kastélya és 260 hektáros birtoka, készítette a fotókat a leendő brit királynéról, aki férjével, Vilmos cambridge-i herceggel töltötte ott néhány napos pihenését. A 30 éves hercegnő a teljes biztonság reményében ledobta magáról a fürdőruhát, hogy félmeztelenül napozhasson.  A The Times magazin szakértője szerint a képeket 500 vagy 1000 méteres távolságból készítették, a felvételek egyébként ennek okán homályosak, de a hercegi pár jól kivehető rajtuk.

A képek publikálásakor Vilmos és Katalin a herceg nagyanyja, II. Erzsébet brit királynő uralkodásának 60. évfordulója alkalmából délkelet-ázsiai körúton vett részt. A sors fintora, hogy a hercegnőt helyi félmeztelen asszonyok köszöntötték virágkoszorúikkal a Salamon-szigetek fővárosában, Honiarában.

Habár a képek közlése szerintem is etikátlan lépés volt mind a francia, mind az olasz, ír, svéd és norvég lapok részéről, bizonyos fokig Katalin is hibásnak számít. A hercegnőt is megilleti a magánélet, különösen nyaralása alatt, de a világ legtöbbet fotózott asszonyainak egyikeként számítania kellett volna minden eshetőségre.

A hibátlan, mindig mosolygós Katalin ezúttal megmutatta, hogy mégis csak ember. Ezek az úgymond botlások csak továbbra is fent tartják az emberben azt a képet, amely a polgári származású, korábban teljesen átlagos életet élő Kate Middletonról élnek. Míg az ortodox és arab országokban a szigorú erkölcsi normák nem teszik lehetővé a nők topless napozását, addig a világ többi részén elterjedt szokás, hogy fürdőruha felső nélkül napozzanak a nők. Sokak szerint a felfrissülés és a lebarnulás így hatékonyabb, de hosszútávon egészségtelen az emberi szervezetre.

Egyébként is, nem értem, hogy a női test ilyen intim részét, mint például a mellek, miért kell fedetlenül hagynia egy leendő koronás főnek? Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a több száz képet ellövő fotósnak, aki milliókat kaszált a képsorozattal, sikerült megörökítenie Katalint bugyicserekor is. Alul semmi! Csak a homályos képek mentették meg Katalint a világraszóló szégyentől, hiszen annál lejjebb nincs már, amikor a hercegnő nemi szervén csámcsoghat az egész világ.

Hogy Katalin hercegnő hibás-e? Talán, hiszen tudnia kellett volna, hogy védett zug a sztárnak számító királyi család számára nem létezik. Áldozat-e Katalin hercegnő? Minden bizonnyal, hiszen a lesifotós átlépett egy határt tettével, amely súlyos következményeket von maga után. Intim szférája, magánélete mindenkinek van, különösen egy olyan hercegnőnek, akinek az elődjének az életét a média nem csak megpecsételte, hanem a szó fizikai értelmében a halálba is hajszolta.

Mészáros Márton

Katalin cambridge-i hercegnő, a brit trónörökös fiának neje a Salamon-szigetek fővárosában, Honiarában 2012. szeptember 17-én

Katalin cambridge-i hercegnő, a brit trónörökös fiának neje a Salamon-szigetek fővárosában, Honiarában 2012. szeptember 17-én

Egy hozzászólás to “Miért gáz, ha topless napozik a leendő királyné?”

  1. sxszi Says:

    Jól megírt cikk, talán igazad van. Katalin ezen a képen is olyan gyönyörű, bájos, magával ragadó természetesség, hogy nem tudom kinek jut eszébe így kibaszni vele. Nem ezt érdemli.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: