Helyreállítják Cash gyermekkori házát

Egykori zenésztársai, családja, barátai vetik be ismertségüket, hogy sikerüljön helyreállítani Johnny Cashnek (1932-2003), a countryzene királyának az arkansasi gyerekkori házát, ahol hat testvérével együtt nőtt fel. 2012. október 6-án Willie Nelson, Dierks Bentley, The Civil Wars és Rosanne Cash részvételével tartanak koncertet, a fellépésből befolyt összegből az épület renoválását támogatják.

„Ez egy hosszú folyamat lesz” – nyilatkozta a többszörös Grammy-díjas Cash legidősebb lánya, Rosanne Cash dalszövegíró-énekesnő, aki apja váratlan halála óta ápolja emlékét.

Johnny Cash szülei, Ray és Carrie 1936-ban költözött az Arkansas állambéli Dyessbe, mert ott kaptak 20 hektáros földterületet Franklin D. Roosevelt elnök New Deal kormányzati politikájának értelmében, hogy növeljék a válságból kilábaló ország mezőgazdasági munkáját. A család itt élte meg a Mississippi folyó 1937-es áradását, amelyre az énekes bő húsz évvel később a Five Feet High and Rising című dalában emlékezett vissza.

A művész nashville-i háza, ahol az amerikai zene egyik legnagyobb egyénisége 1968-tól 2003-ban bekövetkezett haláláig élt 2007-ben porig égett. A szintén Nashville-ben található Johnny Cash Múzeum viszont továbbra is várja a látogatókat.

Mészáros Márton

Johnny Cash amerikai énekes és neje, June Carter Cash énekesnő

Johnny Cash amerikai énekes és neje, June Carter Cash énekesnő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: