Tank az Oldtimer Shown

2012. október 20. és 23. között tartották a budapesti SYMA Rendezvényközpontban azt az Oldtimer Show-t, amelyet nem első alkalommal rendeztek meg hazánkban. Oldtimer-rajongóként nem volt kérdés, hogy néhány órát áldozzak a múlt autócsodáira, amelyekkel máshol nem tudtam volna ennyi időt eltölteni.

A rendezvényen háromezer járművet állítottak ki, a mostani kiállítás specialitása az a több tucat II. világháború idején használt harci jármű, hadi eszköz és egyenruha volt. Néhány dekoratív hölggyel is összefuthatott az ember, akik a kiállított jármű gyártási idejének korhű ruhájába bújva próbálták még izgalmasabbá tenni az amúgy is igencsak látványos autó kiállítást.

Az autókat kordonnal választották el a látogatóktól, fényképezni viszont módunkban állt, s meg kell hagyni, szinte minden második ember kezében volt fényképező. A Fordok, Mercedesek, BMV-k mellett az ember Tigris tankkal is találkozhatott, amelyet be is indítottak néhány percre. Engem egyébként még a harci jármű sem hozott annyira lázba, mint az az 1937-es évjáratú BMW Sport Cabrio, amelyet olyan szépen retusáltak, hogy el sem hittem, hogy milyen silány állapotban leltek rá.

Mészáros Márton

1937-es BMW Cabrio a budapesti Oldtimer Shown 2012. október 23-án (Fotó: Mészáros Márton)

1937-es BMW Cabrio a budapesti Oldtimer Shown 2012. október 23-án (Fotó: Mészáros Márton)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: