Többé nem lép színpadra a megalázott Avar

Avar István színművész, a Nemzet Színésze nem hajlandó többé színpadra lépni. A 81 esztendős legenda a Blikk bulvárlap 2012. október 26-i számában nyilatkozott teljes visszavonulásáról, amelyet megromlott egészségi állapotával és időskorával indokolt.

„Épphogy csak csoszogok, már ki sem tudok menni a lakásból. Ízületi problémákkal küszködök, és a gyógyszerek sem segítenek” – mondta a lapnak a Nemzet Színésze, majd hozzátette: „Soha többé nem tudok színpadra lépni. Utoljára márciusban léptem föl a Pesti Színházban, Molnár Ferenc Egy, kettő, három című színdarabjában, de azóta nem voltam színpadon. És már nem is leszek.”

A Kossuth és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész a közelmúltban végleg otthagyta a Madách Színházat, amelynek évtizedeken át tagja volt. A teátrum igazgatója, Szirtes Tamás új elektronikus beléptető rendszert vezetett be és több új portást alkalmaz. Avar Istvánt nem ismerte fel az egyik új portás, amikor a művész a színház körúti bejárata felől szerette volna megközelíteni öltözőjét. A férfi többszöri elismétlésre sem értette meg, hogy a Nemzet Színészével, megannyi állami és közönség elismerés díjazottjával, egykori egyetemi tanár, tanszékvezetővel beszél. Végül a színészt a Hársfa utcai színészbejáróhoz küldte, mondván felsőbb utasításra művész csak ott léphet be. A már csak bottal közlekedni tudó művész egyenesen Szirtes Tamás direktor szobájáig ment, ahol benyújtotta végleges felmondását.

„Már amúgyis régóta érlelődött bennem, ez a színház nem nekem való, ahol egyre több musicalt, zenés darabot mutattak be. Ez nem az én világom. Az igazoltatási procedúra utolsó csepp volt a pohárban ” – erősítette meg a híreszteléseket.

Avar István a télen nem fogja elhagyni otthonát, felesége, Gyapay Yvette, akivel immáron 53. éve élnek békés, boldog házasságban, megpróbálja kiszolgálni hites ura minden kívánságát.

Mészáros Márton

Avar István Kossuth-díjas magyar színművész, a Nemzet Színésze

Avar István Kossuth-díjas magyar színművész, a Nemzet Színésze

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: