6,5 millióan áram nélkül a Sandy hurrikán miatt

Helyi idő szerint 2012. október 29-én este érte el az amerikai szárazföldet a Sandy hurrikán, amelyet időközben poszt-trópusi ciklonná minősítettek át. A természeti csapás New Jerseynél ért partot.

Az előzetes adatok szerint több mint másfél millió embert szólítottak fel lakókörnyezetük elhagyására, egy New Jerseyben átszakadt gát miatt újabb három város lakóit kellett evakuálni. A CNN információi szerint a kétméteres víz a város 75%-át fedi. Az USA keleti partján található kőolajfinomítók kétharmadát leállították biztonsági okokból.

A The Wall Street Journal cikke szerint a biztosítók úgy kalkulálnak, akár a 10 milliárd dollárt is elérheti majd a Sandy hurrikán miatt beadott kárigények, így a veszteség jóval meghaladná a tavalyi Irene hurrikánét.

A vihar elérte Kanadát is, több mint 130 ezren maradtak áram nélkül Ontarióban és 34 ezren Quebecben. Az eddigi adatok szerint legalább 17 személy vesztette életét az Egyesült Államokban a Sandy hurrikán pusztításai során, valamint 6,5 millió ember maradt áram nélkül tizenhárom szövetségi államban. Az elmúlt napokban minimum 65 ember halt meg a hurrikán karib-térségi pusztításában.

Mészáros Márton

Elérte az Egyesült Államokat a Sandy hurrikán

Elérte az Egyesült Államokat a Sandy hurrikán

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: